Home-Start Achterhoek zoekt nieuwe vrijwilligers

Vrijwilligers van Home-Start bieden gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-14 jaar een steuntje in de rug waar zij het nodig hebben. Door er gewoon te zijn, een luisterend oor te bieden, samen iets leuks te doen, de buurt te verkennen, uitleggen hoe dingen in Nederland gaan en te sparren als er opvoedingsvragen zijn, kunnen vrijwilligers al een positief verschil maken. Al deze dingen kunnen veel betekenen als het even niet lekker loopt of als een ouder zich eenzaam voelt.

Het doel is om vroegtijdig een steuntje aan te kunnen bieden om te voorkomen dat dagelijkse problemen uitgroeien tot erger. Iedereen heeft wel eens een periode waarin het niet zo goed gaat. En als er dan geen netwerk is, of een gezin niet op familie of omgeving terug kan vallen, dan kan een vrijwilliger van Home-Start uitkomst bieden.

Home-Start is op zoek naar nieuwe vrijwilligers

In het voorjaar van 2021 start de cursus voor nieuwe vrijwilligers. Deze cursus wordt gegeven in vijf ofzes op één volgende weken. Tijdens de cursus, een combinatie van e-learning en live training, leert de vrijwilliger hoe de gezinnen het best te ondersteunen. Na de cursus wordt men begeleid door een professionele coördinator en ook is er regelmatig contact met collega vrijwilligers. Het gezin wordt maximaal 1 dagdeel per week bezocht.

Meer weten?

Voor informatie of aanmelding als vrijwilliger, maar ook als gezinnen ondersteuning willen, kan men contact opnemen met de coördinatoren van Home-Start Achterhoek : homestartachterhoek@yunio.nl (Home-Start is een onderdeel van Yunio jeugdgezondheidszorg) 0900-98 64, e-mail info@yunio.nl en www.yunio.nl