Vrijwilligers van Home-Start helpen gezinnen vooruit en dat geeft voldoening

Heeft u ervaring met opvoeden of affiniteit met het gezinsleven? Wilt u deze ervaring inzetten door andere ouders een tijdelijk steuntje in de rug te bieden? U heeft geen opleiding nodig. Als gelijkwaardig maatje zoals bijvoorbeeld een goede buur die betrouwbaar is en niet praat over het gezin met anderen, zet u zich in. Het ondersteunen wordt vaak als boeiend en leerzaam ervaren en soms kan het ook pittig zijn. Maar dan is er altijd de coördinator om als vrijwilliger ondersteuning van te krijgen. Voor vrijwilligers zijn er ook werkbesprekingen die we intervisie noemen. Vrijwilligers krijgen een reiskostenvergoeding en kunnen verder deelnemen aan themabijeenkomsten en gezellige bijeenkomsten.

In het jaar dat ze opvoedmaatje was, merkte ze dat dit vrijwilligerswerk echt wat betekent voor gezinnen. Suzanne was een luisterend oor, gaf advies als de moeder daarom vroeg en ze bood gezellige vriendschap en afleiding. Suzanne – zelf ook moeder - ontdekte is dat veel moeders heel sterk zijn, ook als situaties soms uitzichtloos lijken. Suzanne vond het fijn om elke week bij het gezin langs te gaan. Opvoedmaatjes hebben een dagdeel per week tijd.

Home-Start vrijwilligers ondersteunen gezinnen door het geven van aandacht en tijd. Het bieden van een luisterend oor zodat ouders kunnen delen over opvoeding, de zorgen en wat goed gaat. Samen met het gezin activiteiten ondernemen, gezelligheid brengen en spelletjes spelen met kinderen zijn activiteiten die vrijwilligers ook uitvoeren. Soms wordt ook praktische hulp geboden. Wil je vrijwilliger worden bij Home-Start in Delft ? We zijn blij met je aanmelding. Je kunt bellen naar Ina Gebuijs coördinator Home-Start Delft 06-124 610 90