Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar

Home-Start Leusden

is thuis in gezinnen

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van onze Home-Start locatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met onze coördinator(en). Let op: gezinnen kunnen alleen meedoen aan het Home-Start programma in hun eigen gemeente.Coördinator Home-Start Leusden

Marianne ter Maat
06 51106776
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar

Adres
Mulderij 1
3831 NV Leusden

home-start.eemland@humanitas.nl
06 51106776

Uitvoerende organisatie
Vereniging Humanitas

Gemeente
Leusden}

Gratis training start juni 2020

Doe vrijblijvend mee aan de voorbereidende training voor het mooie werk in gezinnen bij Home-Start.

more-button

Home-start Leusden ondersteunt gezinnen sinds 2008. Ieder gezin kan door een zware periode gaan. Kan je een tijdelijk steuntje in de rug goed gebruiken? Meld je dan bij Home-start. Een vrijwilliger met opvoedervaring bezoekt jou dan wekelijks. Vrijwilligers ondersteunen een gezin gemiddeld tussen 9 en 15 maanden.

Je kan jezelf aanmelden. Organisaties kunnen ook aanmelden zoals Lariks, school, huisarts, JGZ.

Voor vragen of aanmelden bel met Marianne ter Maat op 06 511 06 776 of mail naar home-start.leusden@humanitas.nl.

Iets doen?

Dat is een vraag die bij velen in deze tijd naar voren komt.

Kijk een beetje naar elkaar om.

Samen komen we verder. Dat zijn de uitspraken die ons nu raken.

Bij Humanitas staan we hiervoor. Humanitas kijkt al 75 jaar om naar wie er een steuntje in de rug kan gebruiken. En dat is in deze tijd meer dan ooit.

Wil jij ook iets doen? Houd je van gezinnen? Ben je gek op kinderen? Lijkt het je leuk om een gezin te ondersteunen waar het tijdelijk even niet zo lekker loopt? Misschien is vrijwilligerswerk bij Home-Start dan iets voor je.

Op dit moment bewandelen we creatieve wegen om een gezin te ondersteunen via bijvoorbeeld voorlezen via videobellen, eten op de stoep zetten en even zwaaien, huiswerk begeleiden op afstand of simpelweg een belletje aan moeder voor morele steun en support. Na de crisis gaan we weer starten met de wekelijkse bezoekjes van vrijwilligers van 2-3 uur aan het gezin.

Wat kan je nu al doen? Een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek met één van de coördinatoren, de voorbereidende cursus via e-learning en een ondersteuning op afstand starten.

Kijk voor meer informatie over Home-Start op www.home-start.nl of bel met de coördinatoor Marianne ter Maat 06 511 06 776 of mail naar home-start.eemland@humanitas.nl

Geef je liever steun op het gebied van taal, administratie, verlies, eenzaamheid of echtscheiding. Ga dan naar https://www.humanitas.nl/afdeling/eemland/