Zwanger? Gefeliciteerd!

Ben je voor het eerst in verwachting? Of misschien heb je al een kindje en voelt het deze keer totaal anders? Er gebeurt zó veel als je zwanger bent. Als je er even niet uitkomt, wacht dan niet te lang om hulp te zoeken. Je kunt tijdens je zwangerschap al steun vragen van Home-Start.


Home Start steun bij vragen over opvoeding 9


Ervaring
Vrijwilliger Yara: “Zelf heb ik drie kinderen. Toen ik zwanger was van de jongste was ik heel moe en heb veel geslapen. Mijn man heeft veel opgevangen, maar voor mijn gevoel schoot ik tekort. Gelukkig woont mijn zus in de buurt en heb ik een buurvrouw die om beurten de oudsten af en toe opvingen. Nu de kinderen groter zijn, vind ik het fijn om zelf andere moeders te helpen die niet direct op iemand kunnen terugvallen. Ik kan vaak goed begrijpen wat een moeder meemaakt. Samen zoeken we naar antwoorden en oplossingen. Sinds kort help ik Dyanne.”

Rust

“Mijn buik is al enorm”, vertelt Dyanne, “want ik krijg een tweeling. Dat was onverwacht en er komt ineens zo veel op me af.” Via de verloskundige kwam Dyanne uit bij Home-Start. Al tijdens de kennismaking kregen Yara en zij een goede klik. “Ik ben blij dat ik even van me af kan praten. Yara heeft zelf al ervaring. Ze heeft me heel erg geholpen door samen een planning te maken. We doen nu elke week iets aan de voorbereiding op de bevalling, kamertje, kleren, verzekeringspapieren. Ook kijk ik beter naar wat ik nu kan doen met het verlof van mijn werk. Yara helpt me pas vier weken, het lijkt veel langer. Het stelt me al zo veel meer gerust.”

Steun bij opvoeden vanaf zwangerschap
Herken je dit persoonlijke verhaal? Ben jij zwanger? Of ben je net bevallen en zoek je steun? Vrijwilligers van Home-Start bieden je een luisterend oor, trekken een poosje samen met je op. Zoek vooral steun bij hen!

Home-Start geeft opvoedsteun aan ouders met kinderen van 0 t/m 6 jaar en in steeds meer gemeenten ook vanaf 7 jaar en tijdens de zwangerschap. Kijk bij Locaties voor Home-Start bij jou in de buurt.





Homestart ervaringsverhaal 1 105 s

Onderzoek naar wat werkt in Home-Start voor nieuwe ouders

button
Homestart Saida en Marlies

Onderzoek naar de werkzame factoren in Home-Start

button
HS202301102 Dirk Hol71 Home Start30jr

Een Home-Start dag met een koninklijk tintje

button
Koningin maxima okt 15 l

Koningin Máxima aanwezig bij viering 30 jaar Home-Start

button
Home Start ervaringsverhaal Tessa 166

Vind je het ouderschap soms zwaar? Je staat er niet alleen voor!

button
Congres mentale gezondheid

Home-Start benadrukt het belang van mentale gezondheid ouders

button