vacature vrijwilliger

Home-Start zoekt vrijwilligers !


Binnenkort start er weer een nieuwe Home-Start basistraining in Ommen-Hardenberg. Via deze training worden de vrijwilligers voorbereid om gezinnen tijdelijk te ondersteunen als het even niet zo soepel loopt binnen het gezin. De ondersteuning is gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen van ouders, zodat zij na verloop van tijd weer op eigen kracht verder kunnen.

Deze training bestaat uit 5 dagdelen. Via deze training worden vrijwilligers voorbereidt op het bieden van lichte (opvoedings) ondersteuning aan ouders met kinderen tussen 0 en 18 jaar. Een belangrijk onderdeel van de training is: hoe kan je als vrijwilliger ouders versterken in hun kracht als opvoeder?

De insteek is dat een vrijwilliger wekelijks het gezin bezoekt voor ondersteuning, praktische hulp en het bieden van een luisterend oor. Home-Start zoekt daarom vrijwilligers met een dagdeel per week tijd, die beschikken over opvoed- en levenservaring en een positieve instelling, meedraaien binnen een gezin leuk vinden en de vraag van het gezin centraal kunnen stellen.

Ge├»nteresseerd? Neem dan contact op met de co├Ârdinator Erika Odink-Holsappel, 06-10042144 of home-startommenhardenberg@stdekern.nl