Home-Start Utrecht Coronavirus update

Versoepeling maatregelen en Home-Start


Corona


HOME-START

Aangepaste dienstverlening door coronavirus

Ook Home-Start Utrecht past de werkzaamheden aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We volgen hierbij de instructies van het RIVM, de GGD en het kabinet. Dit betekent dat we sociaal contact tot een minimum beperken en onze hulpverlening zoveel mogelijk telefonisch en online aanbieden.

Groepsactiviteiten Trainingen en andere groepsactiviteiten die gepland gaan niet door..

Vrijwilligers Ook onze vrijwilligers vragen wij om het contact met hun cliƫnten per telefoon en online voort te zetten.

Nieuwe aanmeldingen Home-Start kan nieuwe aanmeldingen oppakken. Bij voorkeur nemen ouders zelf contact met ons op. Een intake met het gezin vindt telefonisch of online plaats, in overleg kan een intake face to face plaatsvinden. Uiteraard volgens RIVM richtlijnen.
Ook het gebruik van een mondkapje is geen probleem, alles in overleg met de vrijwilliger en het gezin.

Home-Start heeft in principe geen wachtlijsten. Wel kan een koppeling of de start van de begeleiding nu wat op zich laten wachten ivm het coronavirus.

In de intake met het gezin zullen we bespreken waar de behoefte ligt; als online of telefonische begeleiding voor nu voldoende is voor het gezin dan proberen we dat te realiseren.


Vragen? Bij vragen kun je contact opnemen met je vaste contactpersoon. Heb je die niet, dan kun je contact opnemen via info@home-start-utrecht.nl of bellen naar Marja van der Kroef 06 10 78 11 06