Eerste groep vrijwilligers ontvangt Home-Start certificaat

Acht vrijwilligers van Home-Start Zuidwest Friesland ontvingen maandag 18 december hun welverdiende certificaat. Zij zijn daarmee de eerste groep vrijwilligers die ouders gaan ondersteunen in de gemeentes Súdwest-Fryslân en de Fryske Marren. Drie van de vrijwilligers zijn inmiddels gekoppeld aan een gezin.


Img 20171218 130449 835 Resized


In september werd de start van het Home-Start project nog groots gevierd in ’t Haske in Joure. De aanmeldingen van enthousiaste vrijwilligers kwamen zo snel op gang, dat de eerste basistraining eerder dan verwacht van start kon. In zes dagdelen basistraining hebben ze kennis opgedaan over de werkwijze en uitgangpunten van Home-Start en hier mee geoefend.

Bij Home-Start ondersteunen volwassenen één dagdeel per week gezinnen met tenminste 1 kind onder de 7 jaar. Al deze volwassenen hebben opvoedervaring en herkennen de vragen en problemen van jonge gezinnen. Zij geven ouders een steuntje in de rug in een periode waarin het even niet zo lekker loopt.  Door een luisterend oor, praktische steun en vriendschappelijk contact zien we dat ouders weer in hun kracht komen en meer kunnen genieten. Home-Start wil daarmee voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot grotere problemen.

Aanmelden

Op 22 januari 2018 start weer een training voor nieuwe vrijwilligers. Lijkt het je ook leuk om een gezin te ondersteunen? Meld je aan bij coördinator Karlijn Houben via 06-51311852 of k.houben@humanitas.nl