Home-Start van start in 5 gemeentes

Joure - Op 18 september is in zalencentrum 't Haske in Joure het project Home-Start van Humanitas feestelijk gestart.


Dsc09143


Verschillende doorverwijzers, bestuursleden van de Humanitas-afdelingen, vrijwilligers, medewerkers van de vijf gemeentes en wethouders waren aanwezig. Na een presentatie over Home-Start van Margriet Verloop (coördinator Home-Start ZO Friesland) en Karlijn Houben (coördinator Home-Start ZW Friesland) werd de start gevierd met het aansnijden van een echte Home-Start taart en confetti!

Home-Start is een programma waarin vrijwilligers een steuntje in de rug geven aan gezinnen, met tenminste 1 kind in de leeftijd van 0 t/m 6 jaar. De vrijwilliger brengt gezelligheid, aandacht, verlichting en een luisterend oor bij gezinnen die daar tijdelijk behoefte aan hebben. Vanaf 1 september draait dit project in de gemeenten Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland.

Home-start is op zoek naar vrijwilligers. Dus spreekt dit project je aan en wil je je inzetten als vrijwilliger? Neem dan contact op met Karlijn Houben (06-51311852) voor SWF en DFM. Kijk voor meer informatie op www.home-start.nl of www.humanitas.nl


Op de foto, v.l.n.r. Cor Trompetter (wethouder Weststellingwerf), Frans Veltman (wethouder De Fryske Marren), Margriet Verloop (Humanitas ZO Friesland), Karlijn Houben (Humanitas ZW Friesland), Wietze Kooistra (wethouder Opsterland) en Stella van Gent (wethouder Súdwest-Fryslân)