Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar

Home-Start Capelle

is thuis in gezinnen

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van onze Home-Start locatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met onze coördinator(en). Let op: gezinnen kunnen alleen meedoen aan het Home-Start programma in hun eigen gemeente.Coördinator Home-Start Capelle

Jaccobine Tukker-Hak
06-45107607
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar

Adres
De Linie 8 -12
2905 AX
Capelle aan den IJssel

jtukker@stichtinghumanitas.nl
06-45107607

Uitvoerende organisatie
St. Humanitas Rotterdam

Gemeente
Capelle aan den IJssel

Social links


Home-Start Capelle is er ook nu voor jou!

Het duurt nog even voor het 28 april is en wat zal de minister-president ons dan gaan vertellen. Worden de maatregelen verlengd, versoepeld en voor hoe lang nog.

more-button

Start vrijwilligerstraining 21 februari 2020


more-button

1e Groot-|Oudercafé Capelle ad IJssel


more-button

Bezoek wethouder Marc Wilson bij Home-Start Capelle


more-button

Groot-|Oudercafé


more-button

Ouders, herkennen jullie dit:
alle ballen in de lucht houden, tropenjaren, schuldgevoel?

We praten er nauwelijks over als ouders met elkaar, maar veel van ons ervaren het ouderschap als een grote uitdaging. De dagelijkse keuzes die je moet maken, schuldgevoelens, alles organiseren, onzekerheid en kwetsbaarheid, voldoen aan alle verwachtingen, het combineren van werk en zorg. Iedere ouder ervaart het en toch delen we dit niet met elkaar .

Heb jij behoefte aan een luisterend oor, een ervaren ouder die jouw zorgen deelt en herkent, je steunt bij je opvoedvragen en tips geeft, met jou en je kinderen naar buiten gaat en op wie je wekelijks kunt rekenen? Home-Start is er voor jou! De vrijwillige gezinsondersteuners van Home-Start maken het verschil in Capelse gezinnen.

Aan de inzet van een Home-Start vrijwilliger zijn voor het gezin geen kosten verbonden.

Foto 10 Pm Gezin Vrijwil Bank

Zin om vrijblijvend kennis te maken met Home-Start?

Wil je weten wat Home-Start voor jou en je gezin kan betekenen? Neem dan vooral contact op met de coördinator, Jaccobine Tukker-Hak. Zij is telefonisch bereikbaar op nummer: 06 45 107 607 of via mail: jtukker@stichtinghumanitas.nl

Samen maken jullie dan een afspraak. Jaccobine, de Home-Start coördinator, komt bij jullie thuis, zodat jij in je eigen vertrouwde omgeving aan kunt geven waar jij en je gezin behoefte aan hebben.

De Home-Start coördinator gaat na dit gesprek kijken welke vrijwilliger het beste bij jouw gezin en jouw ondersteuningsvraag past. Daarna is er een kennismakingsgesprek tussen jou, de vrijwilliger en de Home-Start coördinator. Als het klikt tussen de vrijwilliger en jou, komt de vrijwilliger een dagdeel per week bij je thuis. Onze ervaring is dat de Home-Start vrijwilliger gemiddeld een jaar in een gezin actief is. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw vraag of behoefte en deze periode kan dan ook korter of langer duren. Gedurende de ondersteuning van de vrijwilliger, zijn er verschillende momenten dat de Home-Start coördinator thuis bij je langs komt om te kijken hoe het contact tussen jouw gezin en de vrijwilliger verloopt. Ook kun je de Home-Start coördinator altijd bellen, mailen of appen als je vragen hebt over de ondersteuning of andere zaken.

Wil je vrijwilliger worden?

Op zoek naar het leukste vrijwilligerswerk in Capelle aan den IJssel? Kom dan kennis maken met Home-Start. Graag maken we kennis met jou, vertellen we meer over Home-Start en onze mogelijkheden en horen we graag jouw motivatie. Om te kunnen starten als Home-Start vrijwilliger, moet je altijd eerst een training volgen en vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag) voor je aan. Meer weten? Bel vooral met de Home-Start coördinator of meld je aan via het aanmeldformulier.

Wilt u Home-Start inzetten bij een gezin?

Is Home-Start passend voor een gezin wat u in begeleiding heeft en wilt u hierover overleggen? Dat kan altijd. Neem dan vooral contact op met de coördinator op nr 06 45 107 607 . 83269