Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Home-Start De Liemers

is thuis in gezinnen

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en opgeleide vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van onze Home-Start locatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met de coördinator(en). Let op: gezinnen kunnen alleen meedoen aan het Home-Start programma in hun eigen gemeente.Coördinator Home-Start De Liemers

Marjolein Nieuwenhuisen
06-12363420
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Adres
Bezoekadres: p/a Huis van Droo,
Fuutstraat 50a,
6921 WJ Duiven

Zie coördinator
Zie coördinator

Uitvoerende organisatie
Vereniging Humanitas

Gemeenten
Duiven, Zevenaar

Social links


Ouders voor ouders

more-button

Brownies & Downies


more-button

Op donderdag 7 mei


more-button

Certificering nieuwe vrijwilligers Home-Start de Liemers op 16-01-2020


more-button

10 jaar Home-Start de Liemers 2009-2019


more-button

Beursvloer de Liemers


more-button

Home-Start vraagt aandacht voor opvoeden op Libelle Zomerweek


more-button

Erkenning door het NJI


more-button

15 mei de Dag van het Gezin (VN)


more-button

Jubileum Home-Start de Liemers


more-button

Bij Home-Start de Liemers zijn we per direct op zoek naar enthousiaste, aandachtige en betrokken vrijwilligers die een gezin graag een steuntje in de rug bieden.

Soms kan het door allerlei verschillende situaties net even wat zwaarder zijn voor ouders met (jonge) kinderen. Een luisterend oor, een positieve bekrachtiging en soms een extra handje kan dan net het verschil maken. Iemand die elke week bij je langs komt, naar je luistert, met jou en je kinderen naar buiten gaat, een spelletje speelt, de taal oefent. Er 'gewoon' is voor jou! Dat is wat je als vrijwilliger kunt zijn voor een Home-Start ouder.

Ben jij zelf een ervaren opvoeder en vind je het leuk om gezinnen met kinderen in de leeftijd 0 - 17 jaar een steuntje in de rug te geven? Kun je je verplaatsen in het reilen en zeilen van een jong gezin? Ben je 2 tot 4 uurtjes beschikbaar per week? Dan zijn we zeker op zoek naar jou!

Voor je start bij een Home-Start gezin, volg je bij ons een uitgebreide training. Hierin besteden we onder andere aandacht aan onderwerpen zoals: communicatie, normen en waarden, het doel van Home-Start. grenzen stellen, luisteren, etc. En ook vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag) voor je aan.

In het voorjaar van 2020 begint er weer een training voor nieuwe vrijwilligers.

Wanneer je vrijwilliger bent, kun je gebruik maken van de verschillende manieren waarop we ons team nog meer deskundig maken: o.a. themabijeenkomsten, intervisie en werkbegeleidingsgesprekken.

Omschrijving activiteit

Opgroeiende kinderen? Druk gezin? Kinderen opvoeden kan veel plezier en voldoening geven. Een gezin draaiende houden, gaat alleen niet altijd even makkelijk. Er kan ruzie zijn met je kinderen, spanning met je partner, ziekte, weinig contact met familie en vrienden. Of een van de kinderen lukt het niet om huiswerk te maken, het lukt je als ouder niet om “alle ballen in

de lucht te houden “ , of……..

Het kan van alles zijn.

Meestal los je de problemen zelf op. Is het nu wat te veel? Je staat er niet alleen voor. Als je tijdelijk thuis ondersteuning kunt gebruiken, neem dan contact op met Home-Start. Home-Start is thuis in gezinnen. Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt je een steuntje in de rug. Een luisterend oor. Vertrouwen. Tips over praktische zaken voor je gezin. Zoals iets gezelligs doen met de kinderen, het baby-peutercafé bezoeken, of samen leuke kinderboeken in de bibliotheek uitzoeken.

De ouder vertelt met welke vragen hij/zij zit en waarover hij/zij tips wilt hebben. Ouder en vrijwilliger trekken samen op, praten over de alledaagse opvoedproblemen en zoeken er oplossingen voor. Home-Start is er voor zwangere moeders en gezinnen met kinderen in de leeftijd 0 - 17 jaar.

Banner


Voor meer informatie :

Christien Stoeten c.stoeten@humanitas.nl 06-570 25 907
Marjolein Nieuwenhuisen m.nieuwenhuisen@humanitas.nl 06-123 63 420
Eline van Kuijk e.vankuijk@humanitas.nll 06-134 36 787