Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Home-Start Gorinchem Vijfheerenlanden

is thuis in gezinnen

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en opgeleide vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van onze Home-Start locatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met de coördinator(en). Let op: gezinnen kunnen alleen meedoen aan het Home-Start programma in hun eigen gemeente.Coördinatoren Home-Start Gorinchem Vijfheerenlanden

Anja de Kok
06 30 56 53 81
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Emma Splinter
06 8201 1283
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren
Vervanging 27 april - 20 augustus: Sary 't Lam, s.tlam@humanitas.nl, 06-8201 1283
Adres
Schepenstraat 7
4204 BL Gorinchem

Gorinchem: a.dekok@humanitas.nl; Vijfheerenlanden: e.splinter@humanitas.nl
Gorinchem: 06 3056 5381; Vijfheerenlanden : 06 8201 1283

Uitvoerende organisatie
Vereniging Humanitas

Gemeente
Gorinchem en Vijfheerenlanden

Social links


Wil je je opvoedervaring met jonge gezinnen delen en heb je wat tijd over? Humanitas Home-Start Gorinchem Vijfheerenlanden zoekt enthousiaste mensen die ervaring hebben met opvoeden, en hun opvoed- en levenservaring willen delen met jonge gezinnen.

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het allemaal niet zo lekker loopt. Een luisterend oor, een helpende hand, een steuntje in de rug kan dan heel waardevol zijn.

Specifieke opleidingseisen worden niet gesteld. Wel beschikken Home-Start vrijwilligers over eigenschappen als optimisme, vriendelijkheid, goed kunnen luisteren, inlevingsvermogen, een praktische instelling en een goed humeur.

Home-Start Gorinchem Vijfheerenlanden biedt: een voorbereidende cursus, interessante collega's, mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, bijzonder zinvol werk in de gezinnen, individuele- en groepsbegeleiding bij dit werk, en het staat goed op je CV!

Wij ondersteunen gezinnen in de volgende plaatsen: Gorinchem, Ameide, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Lexmond, Meerkerk, Nieuwland, Tienhoven a/d Lek, Leerdam, Kedichem, Schoonrewoerd, Oosterwijk en Vianen.

De voorbereidende training start bij voldoende aanmeldingen en wordt tweemaal per jaar gegeven, voor meer informatie bel, app of mail een van de coördinatoren.


Vind ons ook op social media!

Facebook: Home-Start Humanitas Gorinchem Molenlanden Vijfheerenlanden | Gorinchem (facebook.com)

Instagram: Anja de Kok & Emma Splinter (@homestartgorinchem) • Instagram-foto's en -video's

Spelletje Spelen Met De Kinderen
Combi1

Uitspraken van ouders die gebruik maakten van Home-Start

“Mijn zelfbeeld is tijdens de Home-Start ondersteuning verbeterd. Dit komt mede doordat de vrijwilliger vaak benoemt wat ik als moeder goed doe in de opvoeding van mijn kinderen, en zij mij hierin ook tips en handvatten heeft gegeven.”
“Tijdens de kennismaking met de coördinator heb ik erg getwijfeld of de ondersteuning van Home-Start wel zou aansluiten bij mijn behoefte. Ik had vooral behoefte aan een stukje ontlasting tijdens de zwangerschap van mijn 4e kindje. Nu ben ik zo blij dat ik toch deze stap heb durven zetten. Ik ben heel positief over het contact met de vrijwilliger. Zij sluit goed aan bij de vragen die ik heb, ze bemoedigt mij en laat me ook de positieve dingen in het gezinsleven zien. Ik vind het fijn dat de vrijwilliger geen onderdeel is van mijn netwerk, maar net iets verder weg staat. Zij oordeelt niet, hierdoor kan ik alles met haar bespreken. Ik heb door haar geleerd dat het niet erg is om hulp te vragen, deze hulp ook te aanvaarden en daarnaast beter mijn grenzen aan te geven.”
“In een moeilijke periode kan ik zo in negativiteit wegzakken dat ik iets of iemand nodig heb om er weer bovenop te komen. De vrijwilliger van Home-Start heeft mij geholpen om helder te kunnen kijken naar hoe mijn kinderen echt zijn. Nu kan ik niet alleen mijn kinderen opvoeden maar ook mijzelf beter opstellen. Dank je wel!”
“Mijn Home-Start vrijwilliger is een mens met het hart op een liefdevolle plaats. Home-Start was voor mij de meest laagdrempelige en makkelijke manier om de mogelijkheid te creëren uit mijn cocon te komen, waar ik op eigen kracht niet uit kwam. Door ADHD en autisme in mijn gezin ligt er extra belasting op mijn schouders en kwam ik niet meer toe aan ontlading en ontspanning. Na jaren alleen ploeteren werd eindelijk echt naar mij geluisterd. Ik werd geholpen in de communicatie en kreeg van lieverlee weer meer zelfwaardering. Dit was wat ik nodig had om mezelf te versterken en samen met de vrijwilliger professionele hulp in te durven schakelen. Zij heeft met liefde tijd in mij geïnvesteerd. Bij terugval mag ik bij haar even een peptalk halen en kan ik weer verder.”
“Er is een verandering ontstaan in mijn gezin sinds de komst van de Home-Start vrijwilliger. Opsommend kom ik op: positiviteit, uitkijken naar haar komst om te praten of samen naar buiten te gaan, gezelligheid, ondersteuning bij onvoorziene situaties, even ontfermen over de tweeling zodat ik andere zaken kan regelen. De kinderen zijn gek op haar en dat vind ik ook weer leuk!”


Uitspraken van een paar vrijwilligers over hun werk

“Mijn belangrijkste waarde is vrijheid, ik vind het prettig mijn eigen weg te gaan. Mijn eigen beslissingen te nemen. Mijn eigen fouten te maken. Mijn eigen geluk na te streven. Door vrijwilliger te zijn bij Home-Start lever ik een stukje van mijn vrijheid in, zodat ik een ander zijn vrijheid kan geven. En daar word ik ook weer gelukkig van.”
“Mijn interesse in andere culturen kan ik gebruiken bij Home-Start. Door mijn gezin te ondersteunen krijg ik meer inzicht in een andere cultuur, en begrip voor hun situatie. Verrijkend, zo krijg ik ook wat terug van het gezin!”
“Ik was al langere tijd op zoek naar vrijwilligerswerk waarbij ik iets kon betekenen voor mensen die wat hulp/ondersteuning goed kunnen gebruiken. Home-Start is precies waar ik naar op zoek was. Door goed luisteren, meedenken en er gewoon te zijn voor mijn gezin kan ik hen helpen het leven wat makkelijker te maken. Het is zo mooi om te zien dat het steeds een beetje beter gaat.
De contacten met mensen die ik anders waarschijnlijk nooit zou ontmoeten, verrijken mijn leven. Ik geniet ervan en vind het jammer dat ik niet eerder wist van het bestaan van Home-Start.”
“Mijn ervaringen met Home Start zijn tot nu toe uitsluitend positief. Ik bof met mijn eerste gezin omdat het enorm klikt tussen hen en mij. We leren van elkaar en lachen heel wat af. Mijn tweede gezin is meer een uitdaging voor mij omdat er een taalbarrière is en een groot cultuurverschil. Hier leer ik (met begeleiding van de coördinator) mijn grenzen aan te geven. Het gaat steeds beter, nu we elkaar meer leren kennen. Wij zijn meer ontspannen nu en zij wordt vertrouwelijker.”
“Ik ben vrijwilliger bij Home-Start omdat ik het leuk vind om met kinderen te werken, en daarbij ouders kan ondersteunen bij hun vragen. Ook is het voor mij een uitdaging om vanuit eigen ervaring een gezin weer “op de rit te krijgen”, vooral met “speciale” kinderen.”