Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar

Home-Start Haarlemmermeer

is thuis in gezinnen

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van onze Home-Start locatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met onze coördinator(en). Let op: gezinnen kunnen alleen meedoen aan het Home-Start programma in hun eigen gemeente.Coördinatoren Home-Start Haarlemmermeer

Bidi Stam
06-34945291
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar

Magriet Kolkman
06-11299188
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar

Nynke Wijbenga
06-57594040
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar

Adres
Graan voor Visch 14301
2132 VJ
Hoofddorp

Home-Start@meerwaarde.nl
06-11299188, 06-57594040, 06-34945291

Uitvoerende organisatie
MeerWaarde & Humanitas

Gemeente
Haarlemmermeer

Social links


}

Steun een gezin!

​Luister en denk mee vanuit je eigen opvoedervaring.

more-button

Meld je nu aan als vrijwilliger en ontvang een sleutelhanger!


more-button

Morgen: verwenochtend voor alleenstaande moeders


more-button

10 jarig jubileum in de Haarlemmermeer!


more-button

Vrijwilligers gezocht


more-button


Denk je soms mag ik even pauze? Opvoeden, het huishouden en alle andere dingen die maar doorgaan. Soms is het even teveel en dan kun je wel een beetje steun gebruiken. Een helpende hand, een luisterend oor en wat praktische tips over opvoeden. Heb je vragen zoals wat te doen met een kind dat veel energie heeft of niet luistert? Of een baby die niet gaat slapen? Broers en zussen die veel ruzie maken of vaak achter een scherm zitten? Een kind dat al begint met puberen? Kortom allerlei situaties die veel ouders meemaken en waarbij het zo fijn zou zijn als iemand even meedenkt. En wanneer heb je voor het laatst tijd gehad voor jezelf? Even een kop koffie drinken met een vriend(in). Home-Start kan bij veel vragen steun bieden, zo ook bij de opvoeding. Dit door getrainde vrijwilligers, die vaak zelf ook ouder zijn. Zij bieden steun, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan. Elke week komen ze langs en ondersteunen je bij de vragen die jouw gezin heeft.

Hoe meld ik me aan?

Ben je moeder of vader en wil je meer informatie over ondersteuning door een van onze vrijwilligers? Neem dan gerust contact op met een coördinator

De Home-Start coördinator maakt een afspraak met jou om samen, bij jou thuis, je vraag te bespreken. Daarna wordt een vrijwilliger aan je voorgesteld. Als het klikt, komt de vrijwilliger een dagdeel per week bij je thuis. Afhankelijk van jouw vraag of behoefte kun je ondersteuning krijgen van drie maanden tot ongeveer een jaar, en soms ook langer.

Team
Spel Aan Tafel Foto Anneke Hymmen

Wil je vrijwilliger worden?

Heb je een paar uur in de week tijd voor vrijwilligerswerk en heb je ervaring in het opvoeden van of werken met kinderen? Dan is Home-Start misschien iets voor jou. Nieuwe vrijwilligers krijgen een voorbereidende cursus (6 dagdelen), begeleiding op maat en deskundigheidsbevordering. De ervaring leert dat vrijwilligers het heel leuk en dankbaar werk vinden.

Als je overweegt om Home-Start vrijwilliger te worden, kun je bij de coördinatoren informatie opvragen.