Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Home-Start Het Hogeland

is thuis in gezinnen

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en opgeleide vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van onze Home-Start locatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met de coördinator(en). Let op: gezinnen kunnen alleen meedoen aan het Home-Start programma in hun eigen gemeente.Coördinator Home-Start Het Hogeland

Gretha Latuputty
06-17616772
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren
Werkdagen: maandag en woensdag 8.30-16.00 uur, donderdag 8.30-12.30 uur
Adres
Akerkhof Zuidzijde 22
9711 JB Groningen

g.latuputty@humanitas.nl
06-17616772

Uitvoerende organisatie
Humanitas

Gemeente
Het Hogeland

Social links


Nieuwsbrief Home-Start Het Hogeland

De laatste lokale en landelijke Home-Start nieuwtjes worden in de nieuwsbrief gedeeld! Met o.a. het jaarverslag van Home-Start Nederland en vakantietips in de Gemeente Het Hogeland.

more-button

Home-Start Het Hogeland is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heb jij ervaring als opvoeder of ouder en lijkt het jou leuk om gezinnen te ondersteunen? Neem dan contact op!

Wat ga je doen binnen de gezinnen?

Als vrijwilliger ondersteun je wekelijks een gezin door te luisteren, persoonlijke aandacht, ondersteuning bij praktische zaken, versterken van het netwerk, vriendschap en vertrouwen. Kortom, een steuntje in de rug waar nodig. Op een ongedwongen manier komen opvoedingsvragen aan de orde. Je kijkt vooral naar de dingen die goed gaan. Door jouw aanwezigheid en inbreng kan een negatieve spiraal doorbroken worden, krijgen ouders en kinderen weer meer zelfvertrouwen en komt er meer rust in het gezin.

De vrijwilliger

Als vrijwilliger van Home-Start neem je deel aan de basistraining, zodat je goed voorbereid een gezin in stapt. Je wordt begeleid door de coördinator en volgt terugkombijeenkomsten waarbij je kennis op doet en ervaringen deelt met collega vrijwilligers. Er is een reiskostenvergoeding.

Wat heeft een vrijwilliger nodig?

  • Hart voor ouders en kinderen
  • Ervaring met opvoeden van (eigen) kind
  • Een dagdeel per week beschikbaar
  • Goed kunnen luisteren
  • Open houding

Heb je belangstelling? Neem contact op met coördinator Gretha Latuputty via: 06-17616772 of mail naar g.latuputty@humanitas.nl

Humanitas Home-Start in Het Hogeland