Stem nu! Home-Start vrijwilligers maken kans op Appeltje van Oranje

Home-Start Nederland is kanshebber voor een Appeltje van Oranje. T/m 16 januari organiseert het Oranje Fonds een Stemtiendaagse. Jouw stem telt!


Home Start Vrijwilligers Appeltjes Oranje Lowres

Met een stem op Home-Start worden onze duizenden vrijwilligers beloond die elke week ouders ondersteunen bij hun vragen over opvoeden. Op Appeltjesvanoranje.nl/home-start kunnen mensen stemmen op het kanshebbende genomineerde project Home-Start.

Appeltje van Oranje voor vrijwilligerswerk
Het Appeltje van Oranje bestaat uit een prijs van vijftienduizend euro en een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix. Het Oranje Fonds kent ze jaarlijks toe aan drie projecten op het gebied van maatschappelijk welzijn en sociale cohesie. Dit jaar zet het Oranje Fonds de schijnwerpers op vrijwilligers, omdat zij erin slagen om de verbinding te leggen met mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Zoals de ouders die bij Home-Start aankloppen met vragen over opvoeden. Home-Start koppelt hen aan vrijwilligers die voor het programma zijn getraind en zelf ook ervaring hebben met opvoeden. Zij bieden praktische hulp en een luisterend oor. Ouders hoeven er namelijk niet alleen voor te staan. In deze ronde maken veertig goede doelen projecten kans op een Appeltje van Oranje. Stemmen op Home-Start kan tot en met 16 januari via de website Appeltjesvan oranje.nl/home-start

Zo werkt het stemmen
Op onze projectpagina op de stemwebsite van het Oranje Fonds of de Appeltjes van Oranje staat een stemformulier. Daar vult iedereen zijn naam en e-mailadres in. Na het indienen ontvangt de stemmer een e-mail waar deze zijn of haar stem moet bevestigen. Je kunt via die site onze pagina en jouw stem ook delen op de sociale media kanalen. Per persoon kan maar één keer worden gestemd!

25 jaar vrijwilligerswerk Home-Start
Home-Start is heel blij als het de prijs wint. We kunnen hiermee nog meer gezinnen ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. De ondersteuning van Home-Start werkt preventief en helpt voorkomen dat alledaagse vragen uitgroeien tot grotere problemen die door formele hulpverlening moeten worden behandeld.

Het programma Home-Start wordt wereldwijd in meer dan twintig landen toegepast. Home-Start Nederland is actief in meer dan 150 Nederlandse gemeentes. In de afgelopen 25 jaar heeft Home-Start in Nederland 40.000 ouders met meer dan 85.000 kinderen ondersteund.

Het Home-Start programma is wetenschappelijk onderbouwd en vormt een belangrijke schakel in de participatiesamenleving, omdat blijkt dat ouders hun gezin weer op de rit krijgen en de alledaagse opvoedvragen weer aan kunnen.

[Op de foto: Home-Start vrijwilligers. Fotocredit: Foto © Home-Start/Dirk Hol/Anneke Hymmen]





Homestart ervaringsverhaal 1 105 s

Onderzoek naar wat werkt in Home-Start voor nieuwe ouders

button
Homestart Saida en Marlies

Onderzoek naar de werkzame factoren in Home-Start

button
HS202301102 Dirk Hol71 Home Start30jr

Een Home-Start dag met een koninklijk tintje

button
Koningin maxima okt 15 l

Koningin Máxima aanwezig bij viering 30 jaar Home-Start

button
Home Start ervaringsverhaal Tessa 166

Vind je het ouderschap soms zwaar? Je staat er niet alleen voor!

button
Congres mentale gezondheid

Home-Start benadrukt het belang van mentale gezondheid ouders

button