Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Home-Start Schiedam

is thuis in gezinnen

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en opgeleide vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van onze Home-Start locatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met de coördinator(en). Let op: gezinnen kunnen alleen meedoen aan het Home-Start programma in hun eigen gemeente.Coördinator Home-Start Schiedam

Angela van Gennip
06-22786824
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren
Werkdagen: ma t/m do
Adres
De Meesterstraat 40a
3119 PJ Schiedam
(Kansenfabriek)

avangennip@stichtinghumanitas.nl
06 22 78 68 24

Uitvoerende organisatie
St. Humanitas Rotterdam

Gemeente
Schiedam

Social links


In aanloop naar de feestdagen

De drukke decembermaand komt eraan. Kinderen tellen de dagen af tot pakjesavond. Drie weken later zitten we rond de kerstboom. Voor veel gezinnen zijn het al moeilijke tijden nu de prijzen van brandstof, energie en boodschappen de pan uit rijzen. Dan kunnen de feestdagen een behoorlijke uitdaging vormen. Daarom wil ik graag met je meedenken. Misschien heb je wat aan deze ideeën.

more-button

Door de ogen van een gezin...


more-button

Wandelexcursie met de vrijwilligers


more-button

Door de ogen van een vrijwilliger...


more-button

Hoe de eerste 1000 dagen bijdragen aan een gezonde toekomst


more-button

Ben jij die lieverd die lucht kan brengen in een gezin?

Jij zoekt leuk vrijwilligerswerk dat aansluit bij wie jij bent en bij je affiniteit met gezinnen. Daarom gaat jouw hart uit naar (alleenstaande) moeders en vaders die met man en macht alle ballen in de lucht proberen te houden. Jij begrijpt dat ze daar weleens één of meerdere van laten vallen, gewoon, omdat ze niet weten hoe ze het anders kunnen doen. Misschien lopen zij tegen problemen aan die jij ook bent tegengekomen en die je negen van de tien keer het hoofd wist te bieden. Je begrijpt dat je in dat ene geval graag op iemand terug wil kunnen vallen.

Door tijd en oprechte aandacht te geven, maak jij een wereld van verschil in het leven van ouder en kind. En zij maken op hun beurt een verschil in jouw wereld. Je ontmoet bijzondere mensen met een verhaal en ontdekt een grote flexibiliteit in mensen. Je werkt altijd samen met een moeder en/of vader waarmee je een klik hebt.

Wij vragen:
Gewone mensen met opvoedervaring en een uitstekend luistervermogen.

Wij bieden:
Een fantastisch team
Zinvolle trainingen
Toegang tot de interne vacaturelijst
Hele mooie nieuwe herinneringen

Is je grote hart al sneller gaan kloppen en wil je meer weten? Leuk! Dan wil ik heel graag kennis met je maken. Stuur een berichtje met je telefoonnummer naar avangennip@stichtinghumanitas.nl. Dan neem ik contact met je op. Je mag me natuurlijk ook bellen op 06 22 78 68 24.

Onder het genot van een kop thee of koffie en wat lekkers bespreken we wat jij voor Home-Start én wat Home-Start voor jou kan betekenen.


36854591926 485513624A Z

Heb je als gezin met opgroeiende jonge kinderen een steuntje in de rug nodig? De vrijwilligers van Home-Start Schiedam staan voor je klaar!

Stichting Humanitas biedt Home-Start aan in de gemeenten Capelle aan den IJssel, Nissewaard, Rotterdam, Schiedam en Zuidplas