Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Home-Start Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam

is thuis in gezinnen

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en opgeleide vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van onze Home-Start locatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met de coördinator(en). Let op: gezinnen kunnen alleen meedoen aan het Home-Start programma in hun eigen gemeente.Coördinator Home-Start Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam

Sascha Zonneveld
06-20249328
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren
Werkdagen maandag-dinsdag-donderdag
Adres
Bonkelaarhuis
Bonkelaarplein 7
3363 EL Sliedrecht

De Ducdalf
Scheldestraat 1
3371 SV Hardinxveld-Giessendam

s.zonneveld@humanitas.nl
06-20249328

Uitvoerende organisatie
Vereniging Humanitas

Gemeenten
Sliedrecht, Hardinxveld-Giesendam

Social links


Vrijwilliger worden bij Home-Start?

Lees het interview met onze vrijwilligster Carolina Brieffies over hoe het vrijwilligerswerk bij Home-Start haar leven verrijkt!

more-button

Kom jij ons gezellige team versterken?


more-button

Home-Start Sliedrecht vrijwilligersorganisatie van het jaar 2020!


more-button

In Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam kunnen gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar een beroep doen op Home-Start. Vrijwilligers bieden op vriendschappelijke basis, emotionele steun en praktische hulp aan deze gezinnen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Deze ondersteuning wordt geboden door vrijwilligers die zelf opvoedervaring hebben. Zij steunen een gezin door hen wekelijks te bezoeken.

Vrijwilligers van Home-Start krijgen door dit werk het gevoel iets voor anderen te betekenen, en leren daar zelf ook weer veel van. Voelt u er ook iets voor om als vrijwilliger, op basis van gelijkwaardigheid, een gezin met jonge kinderen te ondersteunen? Dan bent u van harte welkom bij Home-Start.

Als u overweegt vrijwilliger bij Home-Start te worden, bespreekt u met de coördinator in een kennismakingsgesprek de werkwijze van Home-Start, uw motivatie, wensen, mogelijkheden en achtergrond. Daarna volgt de voorbereidingscursus die u vertrouwd maakt met de methodiek van Home-Start. Enthousiast geworden? Bel vrijblijvend voor meer informatie naar de coördinator van Home-Start Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam Sascha Zonneveld telefoon: 06 202 493 28.


Mooi nieuws!

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft Home-Start (opnieuw) erkend als effectief programma voor opvoedondersteuning aan ouders met kinderen tot en met zes jaar. De preventieve aanpak van Home-Start staat nu in de databank Effectieve Jeugdinterventies en is voorzien van de op een na hoogste beoordelingsgraad: effectief volgens goede aanwijzingen.

https://www.nji.nl/nl/Databank/Databank-Effectieve-Jeugdinterventies/Erkende-interventies/Home-Start