Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar

Home-Start Utrecht

is thuis in gezinnen

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van onze Home-Start locatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met onze coördinator(en). Let op: gezinnen kunnen alleen meedoen aan het Home-Start programma in hun eigen gemeente.Coördinatoren Home-Start Utrecht

Jolanda Huussen
06-10 78 05 46
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag
Margot van Beijma
06-10 78 07 56
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag
Marja van der Kroef
06-10781106
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar

Tineke Veldhuizen
06 10 77 96 64
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
werkdagen: maandagochtend, dinsdag, woensdag, donderdagochtend
Adres
Pieterskerkhof 16
3512 JR
Utrecht

Contactpersonen per wijk:
Binnenstad: Tineke & Jolanda
De Meern: Margot & Jolanda
Dichterswijk Rivierenwijk: Tineke & Jolanda
Hoograven Tolsteeg: Tineke & Jolanda
Kanaleneiland: Jolanda & Tineke
Leidsche Rijn: Margot & Tineke
Lunetten: Jolanda & Tineke
Noord Oost: Jolanda & Tineke
Ondiep Pijlsweerd: Jolanda & Tineke
Oost: Tineke & Jolanda
Overvecht: Jolanda & Margot
Vleuten: Margot & Tineke
West: Tineke & Jolanda
Zuilen: Jolanda & Margot

info@home-start-utrecht.nl
Jolanda: 06-10780546 / Margot: 06-10780756 / Marja: 06-10781106 / Tineke: 06-10779664

Uitvoerende organisatie
Stichting Specifieke Jeugdprojecten

Gemeente
Utrecht

Social links


}

Vrijwilligers gezocht

Wil jij ook een gezin ondersteunen? Nu of straks? Er zijn nog een paar plekken vrij in onze online-training die start op dinsdag 6 april 2021. Neem gerust contact op voor meer informatie en de overige data.

more-button

Home-Start Utrecht Coronavirus update


more-button

20 jaar opvoedondersteuning door Home-Start in Utrecht


more-button

Gezinsondersteuners gezocht!


more-button


Denk je soms 'mag ik even pauze'? Opvoeden, het huishouden en alle andere dingen die maar doorgaan. Soms is het even teveel en dan kun je wel een beetje steun gebruiken. Een helpende hand, een luisterend oor en wat praktische tips over opvoeden. Heb je vragen zoals wat te doen met een kind dat veel energie heeft of niet luistert? Of een baby die niet gaat slapen? Broers en zussen die veel ruzie maken of vaak achter een scherm zitten? Een kind dat al begint met puberen? Kortom allerlei situaties die veel ouders meemaken en waarbij het zo fijn zou zijn als iemand even meedenkt. En wanneer heb je voor het laatst tijd gehad voor jezelf? Even een kop koffie drinken met een vriend(in). Home-Start kan bij veel vragen steun bieden, zo ook bij de opvoeding. Dit door getrainde vrijwilligers, die vaak zelf ook ouder zijn. Zij bieden steun, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan. Elke week komen ze langs en ondersteunen je bij de vragen die jouw gezin heeft.

Hoe meld ik me aan?

Ben je moeder of vader en wil je meer informatie over ondersteuning door een van onze vrijwilligers? Neem dan gerust contact op met een coördinator

De Home-Start coördinator maakt een afspraak met jou om samen, bij jou thuis, je vraag te bespreken. Daarna wordt een vrijwilliger aan je voorgesteld. Als het klikt, komt de vrijwilliger een dagdeel per week bij je thuis. Afhankelijk van jouw vraag of behoefte kun je ondersteuning krijgen van drie maanden tot ongeveer een jaar, en soms ook langer.

Foto 09 PM gezinvrijwil zandbak

Wil je vrijwilliger worden?

Heb je een paar uur in de week tijd voor vrijwilligerswerk en heb je ervaring in het opvoeden van of werken met kinderen? Dan is Home-Start misschien iets voor jou. Nieuwe vrijwilligers krijgen een voorbereidende cursus (6 dagdelen), begeleiding op maat en deskundigheidsbevordering. De ervaring leert dat vrijwilligers het heel leuk en dankbaar werk vinden.

Als je overweegt om Home-Start vrijwilliger te worden, kun je bij de coördinatoren informatie opvragen.