Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Home-Start Utrecht

is thuis in gezinnen

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en opgeleide vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van onze Home-Start locatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met de coördinator(en). Let op: gezinnen kunnen alleen meedoen aan het Home-Start programma in hun eigen gemeente.Coördinatoren Home-Start Utrecht

Christien Stoeten
06 10312905
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag
Jolanda Huussen
06-10 78 05 46
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren
werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag
Mara Witteman
06-11790549
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren
werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag
Adres
Christiaan Krammlaan 2
3571 AX
Utrecht

home-start.utrecht@humanitas.nl
Jolanda: 06-10780546 / Mara: 06-11790549 / Christien: 06-10312905

Uitvoerende organisatie
Humanitas

Gemeente
Utrecht

Social links


Voor gezinnen
Denk je soms 'mag ik even pauze'? Opvoeden, het huishouden en alle andere dingen die maar doorgaan. Soms is het even teveel en dan kun je wel een beetje steun gebruiken. Een helpende hand, een luisterend oor en wat praktische tips over opvoeden. Heb je een kind dat veel energie heeft of niet luistert? Of een baby die niet gaat slapen? Broers en zussen die veel ruzie maken of vaak achter een scherm zitten? Een kind dat al begint met puberen? Home-Start kan bij veel vragen steun bieden, zo ook bij de opvoeding. Dit door getrainde vrijwilligers, die vaak zelf ook ouder zijn. Zij bieden steun, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan. Elke week komen ze langs en ondersteunen je bij de vragen die jouw gezin heeft.

Hoe meld ik me aan?
Ben je moeder of vader en wil je meer informatie over ondersteuning door één van onze vrijwilligers? Neem dan gerust telefonisch contact op met een coördinator of stuur een email naar info@home-start-utrecht.nl
De Home-Start coördinator maakt een afspraak met jou om samen, bij jou thuis, je vraag te bespreken. Daarna wordt een vrijwilliger aan je voorgesteld. Als het klikt, komt de vrijwilliger één keer per week bij je thuis. Afhankelijk van jouw vraag of behoefte kun je ondersteuning krijgen van drie maanden tot ongeveer een jaar, en soms ook langer.

Foto 09 PM gezinvrijwil zandbak


Wij zoeken vrijwilligers!!!
Heb je een paar uur in de week tijd voor vrijwilligerswerk en heb je ervaring in het opvoeden van of werken met kinderen? Dan is Home-Start misschien iets voor jou. De ervaring leert dat vrijwilligers het heel leuk en dankbaar werk vinden. Nieuwe vrijwilligers krijgen een voorbereidende cursus en begeleiding op maat. Verder organiseren wij terugkombijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen met andere vrijwilligers en van elkaar te leren. Ook zijn er thema-bijeenkomsten over interessante onderwerpen op het gebied van ouderschap, opvoeden en kinderen.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden?
Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar: info@home-start-utrecht.nl en wij benaderen je voor een kennismakingsgesprek.