Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Home-Start Veenendaal

is thuis in gezinnen

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van onze Home-Start locatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met onze coördinator(en). Let op: gezinnen kunnen alleen meedoen aan het Home-Start programma in hun eigen gemeente.Coördinator Home-Start Veenendaal

Tineke van der Weerd
06-10919430
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Adres
Vijftien Morgen 7-9
3901 HA
Veenendaal

t.vanderweerd@humanitas.nl
06-10919430

Uitvoerende organisatie
Vereniging Humanitas

Gemeente
Veenendaal

Social links


Mamacafé weer van start!

Het mamacafé was tijdens de lockdown een tijdje beperkt tot "online-ontmoeten". Gelukkig kunnen we vanaf september weer in de bibliotheek terecht! Evt. meer informatie: mail naar T.vanderWeerd@humanitas.nl

more-button

Tips en links in tijden van Corona


more-button

Help jij een gezin op weg?


more-button

Bekijk hier de film "All we need is a helping hand"


more-button

Welkom bij Home-Start Veenendaal

Wij van Home-Start weten goed wat de uitdagingen en kansen zijn voor gezinnen in Veenendaal. Heb je het zwaar met je kinderen? Voel je je alleen? Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je een steuntje in de rug kunt gebruiken. Home-Start is er ook voor jou. Home-Start wordt kosteloos aangeboden aan Veenendaalse gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-14 jaar. Daarnaast kunnen er natuurlijk ook oudere kinderen in je gezin zijn.

Hoe meld ik me aan?
Ben je moeder of vader van een of meer jonge kinderen en wil je meer informatie over ondersteuning door een van onze vrijwilligers? Neem dan gerust contact op met de coördinator Tineke van der Weerd of Mirjam Bakker. Hierboven vind je de gegevens van de Home-Start coördinator(en).

De Home-Start coördinator maakt een afspraak met jou om samen, bij jou thuis, je vraag te bespreken. Als je daarna besluit gebruik te gaan maken van de ondersteuning die Home-Start biedt, wordt er een vrijwilliger aan je voorgesteld. Als het klikt, komt de vrijwilliger een dagdeel per week bij je thuis. Afhankelijk van jouw vraag of behoefte kun je ondersteuning krijgen van drie maanden tot ongeveer een jaar, en soms ook langer.

Wil je vrijwilliger worden?
Vrijwilligers zijn het "goud" van Home-Start. Minimaal 1x per jaar start er een training voor nieuwe vrijwilligers. De volgende training zal begin 2019 plaatsvinden. De training geeft handvatten op het gebied van o.a. communicatie, andere culturen, grenzen en bereid je voor op de ondersteuning van de gezinnen. Ben je nieuwsgierig geworden? Bel(0610919430) of mail(t.vanderweerd@humanitas.nl) vrijblijvend voor meer informatie

Wilt u Home-Start voor een gezin?
Als u denkt dat Home-Start voor een gezin een passend aanbod kan zijn, kunt u contact opnemen met de coördinator, Tineke van der Weerd of Mirjam Bakker. Op de pagina verwijzer vindt u hierover meer informatie.

Mamacafe Cultuurfabriek

Humanitas/Home-Start verzorgt in samenwerking met bibliotheek en speelotheek Veenendaal iedere woensdag een mamacafe in de Cultuurfabriek. Kijk voor meer informatie op onderstaande link.

https://www.bibliotheekveenendaal.nl/agenda/Mamacafe.21022018.html

Organisatie

Home-Start wordt in de gemeente Veenendaal uitgevoerd door Humanitas.

https://www.humanitas.nl/afdel...

https://www.humanitas.nl/afdel...