Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Home-Start Zutphen

is thuis in gezinnen

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van onze Home-Start locatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met onze coördinator(en). Let op: gezinnen kunnen alleen meedoen aan het Home-Start programma in hun eigen gemeente.Coördinatoren Home-Start Zutphen

Maria Olde Monnikhof
0683889594
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Yvonne Scherjon
06-53549781
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Adres
Nieuwstad 37a
7201 NL Zutphen

Zie coördinator
0575-546057

Uitvoerende organisatie
Vereniging Humanitas

Gemeente
ZutphenHome-Start Zutphen

Corona maatregelen

more-button

"Je hoeft niet altijd grote problemen te hebben!"


more-button

Home-Start helpt Mary met extra aandacht voor de kinderen


more-button

Doe mee met Home-Start!

Home-Start helpt gezinnen in Zutphen weer in balans te komen. We koppelen betrokken vrijwilligers aan gezinnen met jonge kinderen. Vanuit gelijkwaardigheid en laagdrempelig contact sta je als maatje het gezin bij in een kwetsbare periode.

Beeldbank Humanitas

Als gezin

Elk gezin heeft wel eens een periode dat het niet zo goed gaat. Ouders kunnen het gevoel hebben het even niet meer aan te kunnen. Soms lossen spanningen vanzelf op, maar het kan ook teveel worden. Dan kan het een opluchting zijn als iemand tijd en aandacht heeft om te luisteren of helpt bij praktische zaken. Het doel is om de eigen draagkracht terug te vinden. Vrijwilligers komen bij de ouder thuis, Home-Start is gratis en bedoeld voor gezinnen in de gemeente Zutphen.

Als vrijwilliger

Als Home-Start vrijwilliger groei je met een gezin mee. Het is verrijkend werk. Je komt in contact met andere gewoonten en culturen. We vragen je of je wekelijks bij het gezin op bezoek wilt gaan.

Wil jij meedoen?

Ben je zelf een ervaren opvoeder? Doe dan mee met Home-Start. Je krijgt een online cursus aangeboden zodat je goed voorbereid aan de slag kunt. Je wordt zelf ondersteund door de coördinator. Voor meer informatie kunt je contact opnemen met de coördinatoren van Humanitas:

Yvonne Scherjon en Maria Olde Monnikhof tel. 0575-546057 of hs.zutphen@humanitas.nl