Feestslingeractie

Vlaggen maken voor feestslingeractie

Home-Start bestaat 25 jaar in Nederland. Dit vieren we graag samen. Doe je mee met onze feestslingeractie?

Op woensdag 3 oktober 2018 start ons feestjaar in Maastricht. Kinderen maken daar de eerste vlaggen voor een mega lange Home-Start feestslinger. Van papier, karton, stof of wat voor materiaal dan ook. Ze versieren ze en maken ze aan elkaar vast. Een jaar lang gaan we in het hele land vlaggetjes versieren.

Samen met Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes organiseren wij het maken van een feestslinger met minstens 25.000 versierde vlaggetjes. Met deze actie vieren we feest én vragen we aandacht voor programma’s als de onze zodat de gezinnen die ondersteuning nodig hebben die ook daadwerkelijk kunnen vinden en krijgen.

We hopen dat er zoveel mogelijk kinderen in Nederland meedoen aan deze actie. Met je familie. Met je vrienden. Op school. Bij de kinderopvang. In het buurtcentrum. Doe je mee?

Download hier de flyer met informatie over de feestslingeractie. Veel knutselplezier!

Zodra de eerste foto’s zijn gemaakt, zetten we ze hier op de website!

Extra info:

  • Home-Start ondersteunt ouders bij alledaagse vragen over de opvoeding van hun kinderen.
  • De Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes zet zich in voor (kwetsbare) kinderen die in armoede opgroeien en daarmee kans lopen geïsoleerd en zich eenzaam te voelen.
  • Samen organiseren we de Home-Start feestslingeractie. We maken gedurende ons hele jubileumjaar een feestslinger van 25.000 vlaggetjes. Hierbij betrekken we zoveel mogelijk kinderen in Nederland die deze vlaggetjes gaan versieren.
  • In ons jubileumjaar organiseren coördinatoren op Home-Start locaties op verschillende momenten een actie om vlaggetjes te versieren.
  • De feestslinger is volgend jaar af; hij wordt gepresenteerd tijdens de Week van de Opvoeding in de eerste week van oktober 2019.
  • De feestslingeractie duurt tot 30 september 2019.
  • De Home-Start feestslingeractie wordt mede mogelijk gemaakt door Nationaal Fonds Kinderhulp.