Mensen met opvoedervaring gezocht!

Wil je van betekenis zijn voor een ander, heb je tijd over en lijkt het helpen van gezinnen jou leuk? In het najaar van 2020 start weer een training voor nieuwe vrijwilligers.


Beeld tbv vrijwilligers


Om bij Home-Start aan de slag te gaan is geen speciale vooropleiding nodig. Zelf ervaring hebben als opvoeder is voldoende. Je denkt mee over de opvoeding van de kinderen, biedt een luisterend oor en soms praktische hulp in het gezin waaraan je gekoppeld wordt.

Onze ervaring is dat het werk en de scholing die je bij Home-Start krijgt, bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling en je leven verrijkt. De vrijwilligers die voor Home-Start wekelijks een gezin bezoeken, zijn bijna zonder uitzondering enthousiast over hun werk. Ze hebben het gevoel iets voor iemand te kunnen betekenen op een gelijkwaardige basis en zien het als mogelijkheid echt in contact te komen met andere ouders, die misschien heel anders in het leven staan.

Spreekt dit je aan, wil je je aanmelden of graag eerst nog wat meer informatie hebben? Mail dan naar home-start.haarlem@humanitas.nl of bel met: 06 53614050 (Monique Abma) 06 10689933 (Elize Maris) of 06 35130429 (St├ęphanie Elte).

De voorbereidende cursus voor nieuwe vrijwilligers bestaat uit 6 ochtenden van 9.30 tot 12.30 uur.