Gezinnen

Opvoeden is meestal heel leuk. Af en toe is het echt een uitdaging. Huilt de baby veel? Luistert je kind niet? Zit je puberkind te veel op z'n mobiel? Is het te rommelig rond etenstijd? Meestal los je de problemen zelf op, maar soms heb je er geen energie meer voor. Mis je iemand met wie je erover kunt praten? Vraag dan steun van een van onze vrijwilligers. Ze hebben allemaal ervaring met opvoeden! En ze zijn er speciaal voor opgeleid. Wil jij als moeder of vader ook hulp voor jouw gezin? Neem contact op met Home-Start in jouw buurt. Of vul het contactformulier in. Hieronder lees je over het 'wat en hoe' en over ervaringen van andere ouders.

Wat kan Home-Start voor je doen? Je ziet het in deze korte video.

Er is ook een langere video met meer informatie over Home-Start. Die staat bij 'Over Home-Start'.

“De vrijwilliger liet zien wat ik juist wel goed doe” en “door de steun ben ik een meer ontspannen moeder geworden en een leukere collega”, vertellen ouders in de video.
Klik op de link als je meer verhalen van ouders wilt lezen.

Meer weten? Flyers in Nederlands, English, Polski, Tigrinya ትግርኛ ፊደል, Türkçe, Arabisch العربية

Flyer Home-Start voor zwangeren
Flyer voor ouders Home-Start 0 t/m 6 jaar
Flyer English Home-Start
Ulotka polska Home-Start (Flyer Pools)
Flyer Türkçe Home-Start (Flyer Turks)
العربية Home-Start (Flyer Arabisch)
ናእሽቱ ቆልዑ ንዘለዎም ስድራ ናይ ኣታዓባብያ ድጋፍ ትምህርቲ ምሃብ vertaling Tigrinya
Flyer voor ouders met opgroeiende kinderen (programmabreed)

Over de Organisatie
Over het programma Home-Start

Dit kun je verwachten:

  • een vrijwilliger komt één dagdeel per week bij jou thuis
  • tijd, persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug
  • steun bij de opvoeding van je kinderen
  • groeien als opvoeder
  • de kans om contact te leggen met andere ouders
  • meedenken over praktische dingen
  • vriendschappelijk contact en vertrouwen
  • de steun is voor gezinnen gratis
afbeelding

Home-Start is al bijna 30 jaar thuis in gezinnen. Een vrijwilliger trekt samen met jou op. De vrijwilliger heeft ervaring met opvoeden en is ervoor opgeleid om jou te helpen.

Je praat met de vrijwilliger over de problemen met opvoeden. Jij vertelt met welke vragen je zit en waarover je wilt overleggen. Samen zoek je er oplossingen voor.

De vrijwilliger denkt met je mee over praktische dingen voor je gezin. Zoals iets gezelligs doen met de kinderen. Of samen leuke kinderboeken in de bibliotheek uitzoeken. Ook kun je vertellen over je zorgen, bijvoorbeeld over de administratie. Samen zoek je uit waar je met je vragen kunt worden geholpen.

Zoek je nieuwe contacten in de buurt? De vrijwilliger kan je daarbij helpen. Met andere mensen kun je dan praten over jullie ervaringen met opvoeden. En wie weet maak je zo meteen nieuwe vrienden.

Je kunt alleen Home-Start aanvragen in de gemeente waar je zelf woont. Vraag aan de coördinator naar de mogelijkheden. Klik hier voor een locatie bij jou in de buurt.

Ouders over Home-Start

“Het vertrouwen in de vrijwilligster was er meteen. Ik heb heel veel van me kunnen afpraten. Ze heeft me ook geholpen met praktische dingen. Zo is ze mee geweest naar de nieuwe gemeente waar ik woon. We hebben samen het vervoer van mijn kinderen naar school geregeld en hebben een voedselpakket aangevraagd bij de voedselbank.

Klik op de link om meer verhalen van ouders te lezen.

afbeelding

“De vrijwilligster liet me zien dat ik het niet verkeerd deed als ik af en toe ‘nee’ zei. Ze vertelde me steeds wat ik bij het opvoeden allemaal wél goed deed. Langzamerhand kreeg ik meer vertrouwen in mezelf.”

“Voor mijn zoon van 13 hebben we met elkaar een planning gemaakt om zijn huiswerk te verdelen en wanneer hij even achter de computer mag gamen. Dit werkt.”

Aanmelden? Klik hier voor een locatie bij jou in de buurt.
Je kunt ook het contactformulier invullen.