Gezinnen

Opgroeiende kinderen? Druk gezin? Kinderen opvoeden kan veel plezier en voldoening geven. Een gezin draaiende houden, gaat alleen niet altijd even makkelijk. Er kan ruzie zijn met je kinderen, spanning met je partner, ziekte, weinig contact met familie en vrienden. Of de administratie loopt achter, een van de kinderen maakt geen huiswerk, terwijl een ander kind alleen nog maar op z'n mobiel zit te kijken, of… Het kan van alles zijn. Meestal los je de problemen zelf op. Is het nu wat te veel? Je staat er niet alleen voor. Als je thuis ondersteuning kunt gebruiken, neem dan contact op met Home-Start.

In onderstaande video wordt kort uitgelegd wat een Home-Start vrijwilliger doet.

Er is ook een langere versie met meer informatie over Home-Start. Deze vind je bij 'Over Home-Start'.

Home-Start is thuis in gezinnen. Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt je een steuntje in de rug. Een luisterend oor. Vertrouwen. Tips over praktische zaken voor je gezin. Zoals iets gezelligs doen met de kinderen, advies over de administratie of samen leuke kinderboeken in de bibliotheek uitzoeken. Ook kan de vrijwilliger je helpen contact te leggen met andere ouders, om met hen ervaringen uit te wisselen of misschien nieuwe vriendschappen op te bouwen.

Jij vertelt met welke vragen je zit en waarover je tips wilt hebben. Jullie trekken samen op, praten over de alledaagse opvoedproblemen en zoeken er oplossingen voor.

Home-Start is er voor gezinnen met opgroeiende kinderen.
Het kernprogramma:
0 t/m 6 jaar, vanaf 28 weken zwangerschap.
Verschillend per gemeente:
0 t/m 14 jaar of 0 t/m 17 jaar.
Je kunt alleen Home-Start aanvragen in de gemeente waarin je zelf woont. Vraag aan de coördinator naar de mogelijkheden. Klik hier voor een locatie bij jou in de buurt.

De vrijwilligers van Home-Start ondersteunen al 25 jaar ouders bij hun vragen over de opvoeding. Ze bieden praktische opvoedhulp en een luisterend oor, zodat ouders er niet alleen voor staan.

Dit kun je verwachten:

  • een vrijwilliger die één dagdeel per week bij je thuis komt
  • persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug
  • ondersteuning bij de opvoeding van je kinderen
  • de kans om contact te leggen met andere ouders
  • hulp bij praktische zaken
  • vriendschappelijk contact en vertrouwen
  • de ondersteuning is voor gezinnen gratis

Meer weten?

Flyer voor ouders Home-Start 0 t/m 6 jaar
Flyer English Home-Start
Flyer Pools Home-Start
Flyer Türk Home-Start
العربية Home-Start
Flyer voor ouders met opgroeiende kinderen (programmabreed)
Over de Organisatie
Over het programma Home-Start

Ouders over Home-Start

“Het vertrouwen in de vrijwilligster was er meteen. Ik heb heel veel van me kunnen afpraten. Ze heeft me ook geholpen met praktische dingen. Zo is ze mee geweest naar de nieuwe gemeente waar ik woon. We hebben samen het vervoer van mijn kinderen naar school geregeld en hebben een voedselpakket aangevraagd bij de voedselbank.

“Voor mijn zoon van 13 hebben we met elkaar een planning gemaakt om zijn huiswerk te verdelen en wanneer hij even achter de computer mag gamen. Dit werkt.”

“De vrijwilligster liet me zien dat ik het niet verkeerd deed als ik af en toe ‘nee’ zei. Ze vertelde me steeds wat ik bij het opvoeden allemaal wél goed deed. Langzamerhand kreeg ik zelfvertrouwen.”

“Ik zag er altijd tegenop om in m’n eentje met mijn ondernemende kinderen van vijf en acht jaar, te gaan zwemmen. Maar met de vrijwilligster erbij is het juist leuk. Ieder een kind om op te letten en meer dan genoeg gelegenheid om te genieten.”

Aanmelden? Klik hier voor een locatie bij jou in de buurt.