Gezinsmaatjes gevraagd!

Als coordinator Home-Start verbind ik vrijwilligers, ook wel gezinsmaatjes genoemd, aan gezinnen die wel een steuntje kunnen gebruiken

In Heemskerk zijn veel gezinnen met opgroeiende kinderen, die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De redenen voor het benodigde steuntje zijn heel divers, zoals het voor het eerst moeder worden, een scheiding, nieuw in de gemeente komen wonen, de NL taal nog niet goed beheersen en daardoor niet altijd begrijpen wat er van je verwacht wordt enz. Deze situatie kunnen soms ook een weerslag op de kinderen hebben.

Deze moeders e/o gezinnen zijn blij als er een gezinsmaatje hen tijdelijk ondersteunt. Een luisterend oor, praktische hulp, tips en adviezen, zorgen er vaak voor dat een negatieve spiraal doorbroken wordt en er weer " lucht en ruimte" in een gezin kan komen.

Als jij wel wat van jouw vrije tijd aan een gezin cadeau wilt doen, kom ik graag met je in contact. Aan de hand van jouw kwaliteiten bespreek ik samen met jou wat jij een gezin zou willen bieden. Ik vertel je eer over het project en wat je van mij en onze organisatie kan verwachten.

Vriendelijke groeten Ellen Zwolsman Coordinator Home-Start E; ezwolsman@socius-md.nl T: 06-44375242