Home-start Leusden 10 jaar

Op 11 september 2018 vulde het CJG in Leusden zich met vrijwilligers, coordinatoren van Humanitas Eemland Home-start, verwijzers van GGD en Larikslaan2, de burgemeester en wethouder van Leusden en andere genodigden om met elkaar te vieren dat we al 10 jaar gezinnen ondersteunen in Leusden.


Vrijwilligers Met Burgemeester En Wethouder Leusden


Het was een zeer gezellige en leerzame middag waar het netwerk dat zich met gezinnen bezighoudt elkaar ontmoette en de vrijwilligers in het zonnetje werden gezet. Op dit moment elf, een elftal. Een dreamteam van elfen. Die een tijdje de extra vleugels zijn in een gezin dit dat even nodig heeft. Deze elfen kunnen niet toveren maar even mee op vliegen en hoop en uitzicht bieden. Zo wordt overleven weer leven.

De workshop 'Het slimme brein" van Concious Discipline Nederland gegeven door Daniela Koele bracht ons weer nieuwe inzichten. In de overlevingsstaat (boos, verdriet, paniek) kan je niet communiceren, eerst weer rustig worden of de ander weer rustig maken en dan kan je weer bij je vaardigheden en kan je pas ook weer iets verwachten. Rustig worden lukt eigenlijk alleen maar door je ademhaling rustig te maken. Ook wist zij te vertellen dat 10 minuten echte aandacht geven aan je kind en 5 minuten een contact spelletje doen de gedragsproblemen met 50% procent verminderen. Na 5 kwartier smaakte het vooral naar meer. Jammer dat het alweer afgelopen is. Misschien toch eens de cursus Bewust Opvoeden doen bij haar.

We sluiten af met lekkere hapjes en een drankje. De vrijwilligers blijven nog even om het heerlijk eten van de toko te proeven. We praten nog na over dit mooie werk en leuke middag.