Koningin Máxima spreekt met Home-Start bij uitreiking Appeltjes van Oranje

Home-Start coördinatoren Hester Siegers en Gerda Groen zijn uitgenodigd voor de uitreikingsbijeenkomst van de Appeltjes van Oranje op paleis Noordeinde. Gerda Groen: “We hebben daar gesproken met Hare Majesteit Koningin Máxima.”


Terugblik Appeltjes Nominatie Home Start

“De Koningin kent ons programma goed”, vertelt Gerda Groen, “en vindt het een heel mooi project. Ze vertelde dat ze als moeder weet hoe lastig opvoeden kan zijn en hoe fijn het dan is om ondersteuning te krijgen. Ook zei ze dat vooral de eerste duizend dagen zo belangrijk zijn, met name voor de hechting tussen ouder en kind.”

Complimenten voor Home-Start
Home-Start hoorde bij de laatste twaalf genomineerden voor de Appeltjes van Oranje, wat we een prachtig resultaat vinden. Hoewel uiteindelijk geen Appeltje naar Home-Start is gegaan, hebben we wel enorm veel complimenten voor ons vrijwilligerswerk gekregen. Home-Start bedankt de vele mensen die in de voorrondes hun stem hebben uitgebracht op ons programma voor opvoedondersteuning. Daarna volgde een pitch over ons programma. De jury beoordeelde ons programma tijdens werkbezoeken. Home-Start was te zien tijdens een foto-expositie in het Sociaalste straatje van Nederland dat het Oranje Fonds had ingericht op Hoog Catharijne Utrecht. Het liet aan voorbijgangers merken op welke mooie manieren mensen in ons land voor elkaar klaarstaan.

Speech Koningin Máxima
Koningin Máxima reikte de Appeltjes van Oranje uit. Ook aanwezig waren Koning Willem-Alexander en Prinses Beatrix die het bronzen beeldje heeft gemaakt. Op sociale media citeert het Koninklijk Huis uit de speech van Koningin Máxima: “De kans hebben om je leefwereld groter te maken door iets voor en met anderen te doen. Dát is de essentie van vrijwilligerswerk.” De complete speech is te downloaden via de website van het Koninklijk Huis. Daarin staat de toelichting van de Koningin bij de jurering: “Elk jaar is het voor het Oranje Fonds weer een heel moeilijke keuze. Er zijn zó veel geweldige organisaties van vrijwilligers in Nederland. Als je genomineerd wordt, is dat al een geweldige prestatie. En als je dan ook nog wint… dan is dat reden voor een feest. Dat feest vieren we vandaag samen.”

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Fotocollage: Terugblik op het nominatieproces en de uitreiking van de Appeltjes van Oranje 2019.

Congres mentale gezondheid

Home-Start benadrukt het belang van mentale gezondheid ouders

button
Jaarverslag

Home-Start jaarverslag 2022

button
Homestart Puzzelv Plaatje ZT

Win mooie prijzen met de Home-Start 30 puzzel

button
Logo 30 jaar

Home-Start Nederland 30 jaar!

button
Conferentie Malta

Conferentie Home-Start Worldwide

button
Home Start werkt samen in Collectief Informele Steun

Samen nog meer ouders versterken

button