Zwanger? Gefeliciteerd!

Ben je voor het eerst in verwachting? Of misschien heb je al een kindje en voelt het deze keer totaal anders? Er gebeurt zó veel als je zwanger bent. Als je er even niet uitkomt, wacht dan niet te lang om hulp te zoeken. Je kunt tijdens je zwangerschap al steun vragen van Home-Start.


Home Start steun bij vragen over opvoeding 9


Ervaring
Vrijwilliger Yara: “Zelf heb ik drie kinderen. Toen ik zwanger was van de jongste was ik heel moe en heb veel geslapen. Mijn man heeft veel opgevangen, maar voor mijn gevoel schoot ik tekort. Gelukkig woont mijn zus in de buurt en heb ik een buurvrouw die om beurten de oudsten af en toe opvingen. Nu de kinderen groter zijn, vind ik het fijn om zelf andere moeders te helpen die niet direct op iemand kunnen terugvallen. Ik kan vaak goed begrijpen wat een moeder meemaakt. Samen zoeken we naar antwoorden en oplossingen. Sinds kort help ik Dyanne.”

Rust

“Mijn buik is al enorm”, vertelt Dyanne, “want ik krijg een tweeling. Dat was onverwacht en er komt ineens zo veel op me af.” Via de verloskundige kwam Dyanne uit bij Home-Start. Al tijdens de kennismaking kregen Yara en zij een goede klik. “Ik ben blij dat ik even van me af kan praten. Yara heeft zelf al ervaring. Ze heeft me heel erg geholpen door samen een planning te maken. We doen nu elke week iets aan de voorbereiding op de bevalling, kamertje, kleren, verzekeringspapieren. Ook kijk ik beter naar wat ik nu kan doen met het verlof van mijn werk. Yara helpt me pas vier weken, het lijkt veel langer. Het stelt me al zo veel meer gerust.”

Steun bij opvoeden vanaf zwangerschap
Herken je dit persoonlijke verhaal? Ben jij zwanger? Of ben je net bevallen en zoek je steun? Vrijwilligers van Home-Start bieden je een luisterend oor, trekken een poosje samen met je op. Zoek vooral steun bij hen!

Home-Start geeft opvoedsteun aan ouders met kinderen van 0 t/m 6 jaar en in steeds meer gemeenten ook vanaf 7 jaar en tijdens de zwangerschap. Kijk bij Locaties voor Home-Start bij jou in de buurt.

Jaarverslag 2020 Home Start

Jaarverslag 2020: Doen wat wél kan!

button
Sjoukje Heidinga Weststellingwerf

De kracht van vrijwilligerswerk bij opvoeden

button
Siepie Hylkema wethouder en lokaal bestuurder Humanitas Home Start

Informele opvoedsteun bespaart kosten jeugdzorg

button
Peter Hoffenaar

Erkenning en onderzoek naar opvoedsteun Home-Start

button
Home Start steun bij vragen over opvoeding 9

Zwanger? Gefeliciteerd!

button
Home Start Worldwide vergadering online 20201210

Home-Start Worldwide vergadert digitaal

button