Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Home-Start Hardenberg

is thuis in gezinnen

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en opgeleide vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van onze Home-Start locatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met de coördinator(en). Let op: gezinnen kunnen alleen meedoen aan het Home-Start programma in hun eigen gemeente.Coördinator Home-Start Hardenberg

Karine Kleinjan
06 57637736
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Adres
De Stuwdijk 4
7772 AW Hardenberg

home-startommenhardenberg@stdekern.nl
0523 236050

Uitvoerende organisatie
Stichting de Kern

Gemeente
Hardenberg

Social links


vacature vrijwilliger

Home-Start zoekt vrijwilligers !

more-button

Home-Start Hardenberg is trots op vrijwilligers

Op 19 april heeft een eerste groep vrijwilligers de voorbereidende cursus van Home-Start afgerond. Zij hebben een certificaat ontvangen en kunnen nu goed voorbereid aan de slag met het geven van praktische hulp aan ouders met jonge kinderen. In zes bijeenkomsten kregen de deelnemers inzicht in de werkwijze en uitgangspunten van Home-Start. Ze leerden hoe ze hun eigen levenservaring en hun persoonlijke kwaliteiten in kunnen zetten bij de begeleiding van ‘hun’ gezin. Naast een theoretisch kader werd er veel geoefend met praktijksituaties. Cursisten leerden hoe ze ouders kunnen bekrachtigen in de dingen die goed gaan. Het ‘op je handen blijven zitten’ en ouders motiveren en stimuleren kwamen ruimschoots aan bod en de vaardigheden voor een goede communicatie werden geoefend.

"Ruimte voor eigen ervaringen delen" “Goede inhoud”, "Veel informatie" en “Gevarieerd en erg leerzaam” waren opmerkingen van de pas-geschoolde vrijwilligers. Zij zijn de eerste vrijwilligers in Ommen die deze uitgebreide Home-Start cursus gevolgd hebben.

Img 2376 003