Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar

Home-Start Ommen en Hardenberg

is thuis in gezinnen

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van onze Home-Start locatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met onze coördinator(en). Let op: gezinnen kunnen alleen meedoen aan het Home-Start programma in hun eigen gemeente.Coördinator Home-Start Ommen en Hardenberg

Erika Odink-Holsappel
06 10 04 21 44
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar

Adres
Jhr. van Nahuysstraat 66
7731 ED Ommen

home-startommenhardenberg@stdekern.nl
0523 236050

Uitvoerende organisatie
Stichting de Kern

Gemeenten
Ommen, Hardenberg

Social links


}

vacature vrijwilliger

Home-Start zoekt vrijwilligers !

more-button

Home-Start Ommen-Hardenberg is trots op vrijwilligers

Op 19 april heeft een eerste groep vrijwilligers de voorbereidende cursus van Home-Start afgerond. Zij hebben een certificaat ontvangen en kunnen nu goed voorbereid aan de slag met het geven van praktische hulp aan ouders met jonge kinderen. In zes bijeenkomsten kregen de deelnemers inzicht in de werkwijze en uitgangspunten van Home-Start. Ze leerden hoe ze hun eigen levenservaring en hun persoonlijke kwaliteiten in kunnen zetten bij de begeleiding van ‘hun’ gezin. Naast een theoretisch kader werd er veel geoefend met praktijksituaties. Cursisten leerden hoe ze ouders kunnen bekrachtigen in de dingen die goed gaan. Het ‘op je handen blijven zitten’ en ouders motiveren en stimuleren kwamen ruimschoots aan bod en de vaardigheden voor een goede communicatie werden geoefend.

"Ruimte voor eigen ervaringen delen" “Goede inhoud”, "Veel informatie" en “Gevarieerd en erg leerzaam” waren opmerkingen van de pas-geschoolde vrijwilligers. Zij zijn de eerste vrijwilligers in Ommen die deze uitgebreide Home-Start cursus gevolgd hebben.

Img 2376 003