Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Home-Start Rivierenland

is thuis in gezinnen

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en opgeleide vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van onze Home-Start locatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met de coördinator(en). Let op: gezinnen kunnen alleen meedoen aan het Home-Start programma in hun eigen gemeente.Coördinatoren Home-Start Rivierenland

Ingrid Veerman
06 233 66 159
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Kim Belgers
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Sonja van Herk
06-35 11 88 00
Home-Start 0 t/m 6 jaar
Home-Start vanaf 7 jaar
Home-Start voor zwangeren

Adres
Dr Schaepmanstraat 23
4001 CV Tiel

gezinsondersteuning.RIV@humanitas.nl
06-35118800/ 06-23366159

Uitvoerende organisatie
Vereniging Humanitas

Gemeenten
Buren, Neder-Betuwe, Tiel, Maasdriel, Zaltbommel

Social links


Tips en links in tijden van Corona

Er worden heel veel tips gedeeld. Bedenk dat sommige websites ook voordeel uit de crisis proberen te halen. Hieronder een rijtje links naar tips die wij soms bruikbaar vinden

more-button

Training voor nieuwe vrijwilligers start september 2020


more-button

Na de zomervakantie


more-button

Interessante Links


more-button

Welkom bij Home-Start Rivierenland

Wij van Home-Start weten goed wat de uitdagingen en kansen zijn voor gezinnen in deze gemeenten*. Heb je het zwaar met de kinderen, weinig contact met vrienden of familie, gebrek aan geld of een ander probleem en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Home-Start is er voor jou. Home-Start wordt kosteloos aangeboden.
We zijn bereikbaar via de mail gezinsondersteuning.RIV@humanitas.nl.
En via de telefoonnummers die onder elke coördinator vermeld staan.

Hoe meld ik me aan?
Ben je moeder of vader van een of meer kinderen en wil je meer informatie over ondersteuning door een van onze vrijwilligers? Neem dan gerust contact op met de coördinator. De Home-Start coördinator maakt een afspraak met jou om samen, bij jou thuis, je vraag te bespreken. Daarna wordt een vrijwilliger aan je voorgesteld. Als het klikt, komt de vrijwilliger eens per week bij je thuis. Afhankelijk van jouw vraag of behoefte kun je ondersteuning krijgen in principe tot maximaal een jaar.

Wil je vrijwilliger worden?

Als je overweegt om Home-Start vrijwilliger te worden, kun je bij de coördinator informatie opvragen.

Wilt u Home-Start voor een gezin?
Als u denkt dat Home-Start voor een gezin een passend aanbod kan zijn, kunt u contact opnemen met de coördinator. Op de pagina verwijzer vindt u hierover meer informatie.


Home-Start wordt aangeboden in de Rivierenland-gemeenten Buren, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel.
Wij werken in deze gemeenten samen met diverse verwijzers zoals: wijk- en gebiedsteams, scholen, consultatiebureaus, Vluchtelingenwerk, enz maar ouders mogen zich natuurlijk ook zelf aanmelden. Maar vanuit onze rol als "de buurvrouw", delen we geen informatie uit gezinnen met hulpverleners (en nemen we ook geen deel aan dergelijk overleg).