Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en opgeleide vrijwilligers van Home-Start bieden gezinsondersteuning.
Bij Home-Start zijn we per direct op zoek naar enthousiaste, aandachtige en betrokken vrijwilligers die een gezin graag een steuntje in de rug bieden.
Soms kan het door allerlei verschillende situaties net even teveel worden of heb je een luisterend oor nodig als ouder. Jouw ervaring/kennis is dan heel waardevol. Neem contact op met de lokale coördinator en informeer naar de mogelijkheden.
Wij van Home-Start weten goed wat de uitdagingen en kansen zijn voor gezinnen in deze gemeenten*. Heb je het zwaar met de kinderen, weinig contact met vrienden of familie, gebrek aan geld of een ander probleem en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Home-Start is er voor jou. Home-Start wordt kosteloos aangeboden.
We zijn bereikbaar via de mail gezinsondersteuning.RIV@humanitas.nl.
En via de telefoonnummers die onder elke coördinator vermeld staan.
Hoe meld ik me aan?
Ben je moeder of vader van een of meer kinderen en wil je meer informatie over ondersteuning door een van onze vrijwilligers? Neem dan gerust contact op met de coördinator. De Home-Start coördinator maakt een afspraak met jou om samen, bij jou thuis, je vraag te bespreken. Daarna wordt een vrijwilliger aan je voorgesteld. Als het klikt, komt de vrijwilliger eens per week bij je thuis. Afhankelijk van jouw vraag of behoefte kun je ondersteuning krijgen in principe tot maximaal een jaar.
Wil je vrijwilliger worden?
Als je overweegt om Home-Start vrijwilliger te worden, kun je bij de coördinator informatie opvragen.
Wilt u Home-Start voor een gezin?
Als u denkt dat Home-Start voor een gezin een passend aanbod kan zijn, kunt u contact opnemen met de coördinator. Op de pagina verwijzer vindt u hierover meer informatie.
Home-Start wordt aangeboden in de Rivierenland-gemeenten Buren, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel.
Wij werken in deze gemeenten samen met diverse verwijzers zoals: wijk- en gebiedsteams, scholen, consultatiebureaus, Vluchtelingenwerk, enz maar ouders mogen zich natuurlijk ook zelf aanmelden. Maar vanuit onze rol als "de buurvrouw", delen we geen informatie uit gezinnen met hulpverleners (en nemen we ook geen deel aan dergelijk overleg).