Eerste basistraining vrijwilligers gestart!

Vandaag vond het eerste dagdeel van de eerste basistraining van de eerste groep vrijwilligers van Home-Start Zuidwest Friesland plaats. Om deze primeur nog feestelijker te maken, kwam wethouder Stella van Gent (gemeente Súdwest-Fryslân) deze mooie groep vrijwilligers verwelkomen.


20171106 095209 Resized 1


Vrijwilligers van Home-Start doen allemaal mee aan de basistraining van 6 dagdelen. In deze basistraining leren zij meer over de visie en missie van Home-Start, grenzen van vrijwilligerswerk, normen en waarden en oefenen onder andere met communicatieve vaardigheden. Na 6 dagdelen ontvangen zij een certificaat.

Een groep van 8 vrijwilligers uit Zuidwest Friesland is vandaag van start gegaan. Ook de al aangemelde vrijwilligers van Home-Start Zuidoost Friesland zijn aanwezig, wat maakt dat er 11 vrijwilligers zijn. Een bijzondere samenwerking, want coördinator Karlijn traint deze groep vrijwilligers dan ook samen met coördinator Margriet Verloop van Home-Start Zuidoost Friesland.  Een leuke, leerzame en interactieve eerste trainingsdag!