Stagiaire Lisa doet afstudeeronderzoek

In februari is Lisa gestart met haar afstudeeronderzoek bij Home-Start Zuidwest Friesland. Zij zal zich tot de zomervakantie bezighouden met een onderzoek naar hoe vrijwilligers getraind kunnen worden in het herkennen van huiselijk geweld. Wij zijn dan ook heel blij dat zij haar tijd en energie wil steken in zo'n belangrijk onderwerp voor onze vrijwilligers. Lisa stelt zich even voor.


Stagiaire Lisa Dorland


Mijn naam is Lisa Dorland en ik ben 24 jaar. Ik volg de opleiding Pedagogiek aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden.

Op dit moment zit ik in mijn laatste studiejaar, waarbij ik voor mijn afstuderen een onderzoek zal gaan doen. Hiervoor kwam bij Home-Start Zuidwest Friesland terecht. Home-Start spreekt mij aan omdat het een laagdrempelige vorm ondersteuning is. Vaak is 'hulp’ vragen al een enorme stap om te zetten, en dit terwijl sommige ouders wel behoefte hebben aan iemand waar zij terecht kunnen en hen dat steuntje in de rug biedt. En dat kan bij één van de vrijwilligers van Home-Start! Ik vind het daarom ook erg leuk om mijn onderzoek binnen Home-Start te mogen doen.  

De komende tijd zal ik mij richten op de vrijwilligers en de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit onderzoek wordt gedaan zodat vrijwilligers weten wat zij kunnen doen wanneer zij zich zorgen maken. Hierbij onderzoek ik voornamelijk hoe de training, terugkomst- en themadagen eruit kunnen gaan zien rondom dit onderwerp.


We wensen je veel succes met jouw onderzoek bij Home-Start Zuidwest Friesland Lisa!