Certificering nieuwe vrijwilligers Home-Start de Liemers op 16-01-2020

Home-Start de Liemers heeft er weer nieuwe, enthousiaste en getrainde vrijwilligers bij!


Img 1474


Sinds 2009 ondersteunen vrijwilligers gezinnen in de Liemers, die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In totaal hebben we 31 vrijwilligers.

Bijna ieder gezin kent wel zo’n periode: waarin het minder soepel loopt en je als ouder(s) soms met de handen in het haar zit.

Hoe ga je om met peuter die vooral goed is in “nee” zeggen, een pasgeboren tweeling, de combinatie ouder, partner en werk, …….

Met wie kun je praten over opvoeddilemma’s én dagelijkse dingen ? Vanuit gelijkwaardigheid en herkenning. Samen ervaringen delen en nieuwe opdoen!

En ontdekken dat er vaak zoveel dingen wel goed gaan ( die niet uitgesproken worden omdat dat toch “gewoon” is).

Een vrijwilliger van Home-Start komt gemiddeld 1x per week en ondersteunt bij de vragen van het gezin. Hun vraag staat centraal.

De ondersteuning kan maximaal een jaar duren en zijn voor de gezinnen kosteloos.

Vaak worden ouders doorververwezen via het sociaal team, consultatiebureau of huisarts. Ouders, en vrijwilligers, kunnen ook zichzelf aanmelden.

In het najaar van 2019 werden de vrijwilligers getraind en vanaf vandaag zijn ze daadwerkelijk inzetbaar!

Op de foto :

Sophia van Miltenburg, Loes Hulsebosch, Natascha Niesters

Ilona Meijer, Jeannette Woelders en Marjolein Nieuwenhuisen.

Voor meer informatie kunt u van maandag-donderdag contact opnemen met de projectcoördinator: Loes Hulsebosch, 06-351 30961 . Ook bereikbaar via de mail op l.hulsebosch@humanitas.nl