Jubileum Home-Start de Liemers

In 2009 startte het project Home-Start in de oude bibliotheek aan de Rijksweg in Duiven. Home-Start: laagdrempelige opvoedingsondersteuning, door getrainde en betrokken vrijwilligers, in gezinnen met jonge kinderen. In eerste instantie in de gemeenten Duiven, Westervoort en Rijnwaarden, later sloot ook de gemeente Zevenaar zich aan.


Img 20190319 Wa0001
Img 20190319 Wa0000


14 maart jongsleden werd in de Ogtent, samen met het team vrijwilligers, verwijzers en genodigden het 10-jarig bestaan gevierd!

De middag startte, na een hartelijke ontvangst, met een symposium “bij Bert “

waar de volgende sprekers hun visie en ervaring met Home-Start deelden met de aanwezigen:

Edwin Herzberg: projectleider thema’s Opvoeden en Opgroeien bij de Vereniging Humanitas

Sandra Hollander: projectleider Steunpunt Home-Start Nederland

Lucas Meijs: hoogleraar Strategische Filantropie en Vrijwilligerswerk aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam

Ineke Knuiman: wethouder in de gemeente Duiven ( namens de 3 Liemerse gemeenten)

Lucy Verheijen en Rosa van der Meer: vrijwilligers Home-Start de Liemers

Na een dankwoord was het tijd voor een informeel samenzijn “bij de Brouwer “ waarin o.a. 2 jubilerende vrijwilligers Lucy en Fausto in het zonnetje gezet ( de 3e jubilaris, Ada , was helaas wegens ziekte afwezig), gasten konden kijken naar een presentatie “Home-Start de Liemers door de jaren heen” én elkaar opzochten om na- en bij te praten.

Leerlingen van de Praktijkschool in Didam maakten heerlijke hapjes, en serveerden die ook ,als ware professionals, zelf uit .

Rond 18.00 uur werd het jubileumfeest voor gasten afgesloten en werden de vrijwilligers en haar 2 projectcoördinatoren aan tafel verwacht bij “de Buren”

Daarmee was de feestdag nog niet ten einde !

De gemeente Duiven maakte ’s avonds bekend wie de vrijwilligersprijzen 2018 hadden gewonnen. Daarvoor was Home-Start ook genomineerd in de categorie groepen.

De grote vrijwilligersprijs voor de groepen is gewonnen door werkgroep jeugdactiviteiten schutterij OG & Join. Van harte gefeliciteerd !

Het feestelijke jubileum Home-Start de Liemers werd mogelijk gemaakt door de inzet en bijdragen van vele vrijwilligers, de 3 betrokken gemeenten & lokale en nationale bedrijven.