Wij zoeken vrijwilligers!

Home-Start zoekt vrijwilligers met een aantal uren per week tijd, die beschikken over opvoed- en levenservaring en een positieve instelling, meedraaien binnen een gezin leuk vinden en de vraag van het gezin centraal kunnen stellen.

De vrijwilliger bezoekt wekelijks het gezin om ondersteuning of praktische hulp te bieden, zoals bv. het samen organiseren van de huishouding, een vrijwilliger kan ook helpen met het uitzoeken van passend speelgoed thuis of iemand wegwijs maken met betrekking tot de voorzieningen in Zwolle. Ook bieden vrijwilligers een luisterend oor, één van de meest gewaardeerde ondersteuningsvormen.

Training voor vrijwilligers

Twee keer in het jaar start er weer een nieuwe Home-Start basistraining voor geïnteresseerde vrijwilligers. Neem gerust contact op voor meer informatie over de startdatum via Home-Start Zwolle. Door middel van deze training worden de vrijwilligers voorbereid om gezinnen tijdelijk te ondersteunen als het even niet zo soepel loopt binnen het gezin. De ondersteuning is gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen van ouders, zodat zij het na verloop van tijd weer zelf verder kunnen.

De training bestaat uit e-learning en een fysiek deel. Door middel van deze training worden vrijwilligers voorbereid op het bieden van lichte (opvoedings-) ondersteuning aan ouders met kinderen tussen 0 en 18 jaar. Een belangrijk onderdeel van de training is: hoe kan je als vrijwilliger ouders versterken in hun kracht als opvoeder?

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Zwanet coördinator in Zwolle,

tel. 038-8 515 700.

Voor meer informatie zie www.home-start.nl.