Wij zoeken vrijwilligers!

Home-Start Zwolle zoekt vrijwilligers die 2-4 uren per week tijd hebben, die beschikken over opvoed- en levenservaring en een positieve instelling, meedraaien binnen een gezin leuk vinden en de vraag van het gezin centraal kunnen stellen.


Home Start vrijwilligers geven tips voor de zomervakantie


De vrijwilliger bezoekt wekelijks het gezin om ondersteuning of praktische hulp te bieden, zoals bv. het samen organiseren van de huishouding, vragen omtrent de opvoeding, een vrijwilliger kan ook helpen met het uitzoeken van passend speelgoed thuis of iemand wegwijs maken met betrekking tot de voorzieningen in Zwolle. Ook bieden vrijwilligers een luisterend oor, één van de meest gewaardeerde ondersteuningsvormen.

Training voor vrijwilligers

Twee keer in het jaar start er weer een nieuwe Home-Start basistraining voor geïnteresseerde vrijwilligers. Neem gerust contact op voor meer informatie over de startdatum via home-startzwolle@wijz.nu. Door middel van deze training worden de vrijwilligers voorbereid om gezinnen tijdelijk te ondersteunen als het even niet zo soepel loopt binnen het gezin. De ondersteuning is gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen van ouders, zodat zij het na verloop van tijd weer zelf verder kunnen.

De training bestaat uit e-learning en een fysiek deel. Door middel van deze training worden vrijwilligers voorbereid op het bieden van lichte (opvoedings-) ondersteuning aan ouders met kinderen tussen 0 en 18 jaar. Een belangrijk onderdeel van de training is: hoe kan je als vrijwilliger ouders versterken in hun kracht als opvoeder?

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de coördinatoren in Zwolle: Marieke op 06 5796 7744 of Froukje op 06 16014444. Of stuur een mail naar home-startzwolle@wijz.nu

Voor meer informatie zie www.home-start.nl.