Drukte op de bank bij Home-Start in Libelle Zomerweek

Heel veel mooie gesprekken zijn gevoerd op de bank van Home-Start. Tijdens de Libelle Zomerweek 2019 legden onze coördinatoren dagelijks contact met vele potentiële vrijwilligers.


Yc Home Start Lzweek 2902 Web

Honderden opvoedtips uit eigen ervaring zijn op vlaggen geschreven, waarvan we op Facebook en Instagram De Opvoedtip Van De Dag deelden. En wie familie en vrienden wilde laten zien dat ze bij Home-Start waren, was er de fotolijst voor een selfie. Van de Hema-foundation kregen we tweeduizend boeken ‘Ootje en zijn lettervriendjes’ die we aan geïnteresseerde bezoekers uitdeelden.

Dinsdags ontving Home-Start Bas van Teylingen die korte lezingen gaf over zijn nieuwe boek: ‘Help! Mijn kind zit op YouTube’. Veel ouders hebben wel eens vraagtekens bij het kijkgedrag van hun kinderen. Na het lezen van zijn boek snap je waarom je kind zo gefascineerd is door YouTube en is het makkelijker om het gesprek aan te gaan met elkaar. Vrijwilligers van Home-Start krijgen hierover ook vaak vragen van ouders. Daarom waren we extra blij dat Bas de hele dag te vinden was op onze stand waar hij speciaal voor de bezoekers ook zijn boeken signeerde.

Home-Start nam deel aan de Libelle Zomerweek om nieuwe vrijwilligers en ouders te laten zien dat Home-Start er ook voor hen is. Want Home-Start is thuis in gezinnen. En ouders die vragen hebben over de opvoeding, hoeven er niet alleen voor te staan als zij even niet kunnen terugvallen op familie, vrienden of buren.

Vrijwilligerswerk
Was je erbij? Wil je vrijwilligerswerk doen voor Home-Start? Lees meer op onze webpagina over vrijwilligerswerk. Je kunt ook direct contact opnemen met de coördinator van de Home-Start locatie in jouw gemeente.

Foto’s © Home-Start / Yvonne Compier

afbeelding



Homestart ervaringsverhaal 1 105 s

Onderzoek naar wat werkt in Home-Start voor nieuwe ouders

button
Homestart Saida en Marlies

Onderzoek naar de werkzame factoren in Home-Start

button
HS202301102 Dirk Hol71 Home Start30jr

Een Home-Start dag met een koninklijk tintje

button
Koningin maxima okt 15 l

Koningin Máxima aanwezig bij viering 30 jaar Home-Start

button
Home Start ervaringsverhaal Tessa 166

Vind je het ouderschap soms zwaar? Je staat er niet alleen voor!

button
Congres mentale gezondheid

Home-Start benadrukt het belang van mentale gezondheid ouders

button