Koningin Máxima spreekt met Home-Start bij uitreiking Appeltjes van Oranje

Home-Start coördinatoren Hester Siegers en Gerda Groen zijn uitgenodigd voor de uitreikingsbijeenkomst van de Appeltjes van Oranje op paleis Noordeinde. Gerda Groen: “We hebben daar gesproken met Hare Majesteit Koningin Máxima.”


Terugblik Appeltjes Nominatie Home Start

“De Koningin kent ons programma goed”, vertelt Gerda Groen, “en vindt het een heel mooi project. Ze vertelde dat ze als moeder weet hoe lastig opvoeden kan zijn en hoe fijn het dan is om ondersteuning te krijgen. Ook zei ze dat vooral de eerste duizend dagen zo belangrijk zijn, met name voor de hechting tussen ouder en kind.”

Complimenten voor Home-Start
Home-Start hoorde bij de laatste twaalf genomineerden voor de Appeltjes van Oranje, wat we een prachtig resultaat vinden. Hoewel uiteindelijk geen Appeltje naar Home-Start is gegaan, hebben we wel enorm veel complimenten voor ons vrijwilligerswerk gekregen. Home-Start bedankt de vele mensen die in de voorrondes hun stem hebben uitgebracht op ons programma voor opvoedondersteuning. Daarna volgde een pitch over ons programma. De jury beoordeelde ons programma tijdens werkbezoeken. Home-Start was te zien tijdens een foto-expositie in het Sociaalste straatje van Nederland dat het Oranje Fonds had ingericht op Hoog Catharijne Utrecht. Het liet aan voorbijgangers merken op welke mooie manieren mensen in ons land voor elkaar klaarstaan.

Speech Koningin Máxima
Koningin Máxima reikte de Appeltjes van Oranje uit. Ook aanwezig waren Koning Willem-Alexander en Prinses Beatrix die het bronzen beeldje heeft gemaakt. Op sociale media citeert het Koninklijk Huis uit de speech van Koningin Máxima: “De kans hebben om je leefwereld groter te maken door iets voor en met anderen te doen. Dát is de essentie van vrijwilligerswerk.” De complete speech is te downloaden via de website van het Koninklijk Huis. Daarin staat de toelichting van de Koningin bij de jurering: “Elk jaar is het voor het Oranje Fonds weer een heel moeilijke keuze. Er zijn zó veel geweldige organisaties van vrijwilligers in Nederland. Als je genomineerd wordt, is dat al een geweldige prestatie. En als je dan ook nog wint… dan is dat reden voor een feest. Dat feest vieren we vandaag samen.”

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Fotocollage: Terugblik op het nominatieproces en de uitreiking van de Appeltjes van Oranje 2019.





Homestart ervaringsverhaal 1 105 s

Onderzoek naar wat werkt in Home-Start voor nieuwe ouders

button
Homestart Saida en Marlies

Onderzoek naar de werkzame factoren in Home-Start

button
HS202301102 Dirk Hol71 Home Start30jr

Een Home-Start dag met een koninklijk tintje

button
Koningin maxima okt 15 l

Koningin Máxima aanwezig bij viering 30 jaar Home-Start

button
Home Start ervaringsverhaal Tessa 166

Vind je het ouderschap soms zwaar? Je staat er niet alleen voor!

button
Congres mentale gezondheid

Home-Start benadrukt het belang van mentale gezondheid ouders

button